To je to što me zanima!

Srna: Cijeli svijet na otvaranju SP-a će gledati malu Hrvatsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nogometni reprezentativci jedva čekaju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva. Ćiro Blažević vjeruje kako i bez Marija Mandžukića možemo iznenaditi domaćina
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni reprezentativci u kratkom će blagdanskom odmoru uživati sa svojim obiteljima. No kraj godine vrijeme je kada se uz nagrade za prijašnji rad, prave i planovi za sljedeću godinu.

A upravo bi 2014. trebala biti vrhunac karijere većine naših nogometaša. Otvaranje Svjetskog prvenstva s Brazilom svakako je utakmica koju će pamtiti.

- Grupa je teška, ali jednu malu i slatku Hrvatsku na otvaranju Svjetskog prvenstva gledat će cijeli svijet - rekao je kapetan Darijo Srna za 24sata TV.

Utakmicu otvaranja propustit će naš najbolji igrač, Mario Mandžukić.

- Koga nema, bez njega se mora. Ali podsjetit ću vas da smo jedno poluvrijeme protiv Islanda bez njega odigrali fantastično. Zašto to ne bi ponovili i protiv Brazila? Ja sam veliki optimist - u svom je stilu optimističan Ćiro Blažević.

I dok će Mandžo utakmicu s Brazilom gledati s tribina, Joe Šimunić zbog Fifine kazne ne smije ni to.

- Preveliku je kaznu dobio, Joe je čovjek koji ima prijatelje raznih nacionalnosti kao što je ranije i izbornik rekao. Znam da on nikoga ne bi povrijedio - priča Srna.

Veliku utakmicu s Brazilom jedva čeka i najsrčaniji hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa.

- Nema straha, kod mene postoji samo zadovoljstvo što se nadam da ću biti sudionik velikog natjecanja. Negdje sam čuo da bi i dvije milijarde ljudi moglo gledati tu utakmicu otvaranja.

Robert Kovač odigrao je puno velikih utakmica u hrvatskom dresu, no ovoga puta sjedit će na klupi s izbornikom i bratom Nikom.

- Moraš biti koncentriran, pun stadion će biti brazilskih navijača i neće biti jednostavno. No čim počne utakmica, isključiš se i radiš svoj posao - zaključio je Robert u razgovoru za 24sata TV.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • bulog55gmdg 25.12.2013.

    Srna moram te ispravit. Mi imamo dva velika S. Srce i Sport. Na karti smo mali ali po srcu i uspjsima u sportu (naročito prema broju stanovnika) smo ogromni. Ono šta je ogroman užas na Božić neću spominjat

  • makshardcore 25.12.2013.

    kakvo malograđansko razmišljanje, bolje bi bilo da nas svijet pamti po nekakvom brendu od kojeg će svi u hrvatskoj imati veće ili manje koristi. Švicarce svijet ne prepoznaje po nogometu gospodo, niti im nešto znači da recimo oni otvaraju SP sa Brazilom. Nama to znači nešto jer nas svijet nema po čemu pametnom prepoznati.

  • tomy_zg_1 25.12.2013.

    Stimac bi rekao, cijeli svijet ce gledati trening Hrvatske protiv maloga Brazila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare