To je to što me zanima!

Stadionu domaćinu finala LP-a raspao se krov i odgodio derbi

Uoči samog početka derbija između Benfice i Sportinga počeo je puhati jak vjetar, koji je otkidao dijelove krova na Estadio da Luzu. Evakuirano je 60.000 gledatelja
Vidi originalni članak

Trebao je to biti nogometni spektakl u nedjelju navečer, no veliki lisabonski derbi između Benfice i Sportinga nije se odigrao zbog nevjerojatnih razloga.

Sve je bilo spremno za početak utakmice, no onda su počele događati neočekivane stvari - zbog jakog vjetra koji je počeo puhati, krov Stadiona svijetla počeo se doslovce raspadati. Komadi smeća i aluminijske ploče počele su letjeti na sve strane, a nakon kratkog čekanja, delegat je odlučio da je preopasno igrati u ovakvim uvjetima te je oko 60.000 ljudi moralo napustiti stadion.

- Mali komadići stakla počeli su otpadati s krova. Prije početka utakmice smo održali hitni sastanak i zaključili smo da utakmica ne može početi te je stadion morao biti evaukiran što prije. Srećom, u pravo vrijeme smo donijeli odluku jer ubrzo su počeli padati komadi krova. Tragedija je izbjegnuta, morali smo donijeti drastičnu odluku - rekao je predsjednik portugalskog nogometnog saveza Mario Figueriedo.

Zbog izvanrednog stanja došlo je do nemira kod gostujućih navijača Sportinga, koji su se žalili na loš tretman. Htjeli su napustiti stadion zbog opasnih uvjeta, no smijeli su to učiniti tek sat vremena nakon zakazanog početka utakmice.

Estadio da Luz bio je domaćin Europskom prvenstvu 2004. godine, a zanimljivo je da će upravo ovaj stadion bit domaćin finalu ovosezonske Lige prvaka u svibnju. Lisabonski derbi pak će se odigrati u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • scholes1995 10.02.2014.

    zato mi gradimo pametno, bez krova :)

  • bulog55gmdg 10.02.2014.

    U maksimiru nema problema, ona dva-tri navijača bi brzo evakuiraliu, jedino ne znam kako bi se evakuiralo stotinjak zaštitara!!

  • It's kišing 10.02.2014.

    Aj ajajajajajaj Puerto Rico...

Komentiraj...
Vidi sve komentare