To je to što me zanima!

Stan košta 5,5 milijuna kuna, a tamo je živio i Fabrizio Corona

Iako je Bosco Verticale kompleks vrijedan 40 milijuna eura i pod 24-satnom prismotrom zaštitara, Perišiću su uspjeli provaliti u stan. Zgrade su pune zelenila i energetski su samoodržive
Vidi originalni članak

Bosco Verticale, odnosno "vertikalna šuma" kompleks je od dvaju zgrada impresivnog izgleda u širem centru Milana, gdje hrvatski nogometni reprezenativac i član Intera Ivan Perišić (30) živi sa suprugom Josipom (30), sinom Leonardom (6) i kćeri Manuelom (4).

Dok je Ivan s obitelji boravio u Hrvatskoj krajem svibnja i početkom lipnja na reprezentativnim aktivnostima, provalili su mu u stan na 19. katu te zgrade i iz noćnog ormarića ukrali tri sata ukupne vrijednosti čak 82.000 eura, odnosno oko 608.000 kuna. Sve je prijavio policiji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PLJAČKA U MILANU Ivanu Perišiću provalili u stan i ukrali satove od 600.000 kuna!

Pristup Perišićevu stanu, uz dozvolu bračnog para, navodno je imala 50-godišnja spremačica koja održava stan obično dvaput tjedno, a ulazila je dvaput početkom lipnja. Milanska policija istražuje slučaj, a Ivan je rekao kako nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan te da mu provalnik nije ukrao i novac koji se nalazio u istom ormariću u kojem su bili i satovi.

Bosco Verticale, kompleks vrijedan 40 milijuna eura, smješten je u poslovnoj zoni Porta Nuova između ulica Via Gaetano de Castillia i Via Federico Confalonieri, blizu milanske željesničke postaje Garibaldi. Zgrade su visoke 111 i 76 metara i imaju čak 8900 kvadratnih metara terasa s više od 900 stabala i 20.000 zasađenih biljaka!

Kompleks su projektirali arhitekti iz Boeri Studija, uz suradnju brojnih botaničara, a otvorena je u listopadu 2014. Ukupna površina zgrada iznosi 360.000 kvadrata.

Ideja izgradnje takvih zgrada bila je da njihovo zelenilo na terasama smanji količinu ugljičnog dioksida i smoga u centru grada i poveća kvalitetu zraka. Pomaže i u održavanju temperature jer štiti od sunca i jakih vjetrova, ali i buke i prašine.

Zgrade su energetski samoodržive jer koriste obnovljive izvore poput solarnih panela, dok se otpadne vode filtriraju za zalijevanje biljaka.

- Zamislili smo zgradu koja omogućuje okolišu da uđe u unutrašnjost. Testirali smo razna stabla otporna na udare vjetra kako bi bili sigurni da neće pasti na ulicu - rekao je direktor tvrtke koja je projektirala Bosco Verticale, Michele Brunello.

Kompleksnost izgradnje i funkcioniranja ovih zgrada znači i skupoću stanova. Manji stan od 80 kvadrata, naime, stoji oko 750.000 eura (5,5 milijuna kuna), a penthouse od 200 kvadrata čak 2,3 milijuna eura odnosno 17 milijuna kuna! Takve cijene znače da su stanovi samo za one jako dubokog džepa. A čak pet godina nakon izgradnje čak polovica stanova i dalje zjape prazni...

Četiri od deset stanova u kompleksu pripadaju strancima, a osim Perišića, tamo je živio i Felipe Melo (35), koji je Inter napustio 2017. Mjesto je to stanovanja i poznatog menadžera Allianza Carstena Quittera, modnih dizajnera Diega Dolcinija i Gaije Trussardija, brazilskog repera Lorenza Carvalha...

Tamo je bila stalna adresa i Fabrizija Corone (45), bivšeg muža hrvatske manekenke Nine Morić (42), dok je u Portugalu bježao od policije pod optužbama da je iznuđivao novac od bivšeg nogometaša Juventusa Davida Trézégueta. Živio je u penthouseu na 21. katu višeg tornja.

- Kako je živjeti tamo? Sve je organizirano. Ako imate bilo kakav problem, nazovete poseban pozivni centar i odmah vam to riješe - objasnila je stanarka Simona Pizzi, talijanska agentica prodaje i jedna od prvih vlasnica u kompleksu.

- Uobičajeni troškovi, u koje je uključeno i održavanje vrtova, u trosobnom stanu izdvajam oko 1500 eura mjesečno. Ali vrijedi toga - rekao je Bernard Ng iz Hong Konga, koji je u sklopu jedne od zgrada otvorio restoran.

Zgrade su pod 24-satnim nadzorom zaštitarske službe, ali očito je netko i u takvim uvjetima uspio Perišiću bez dozvole ući u stan i odnijeti vrijedne satove.

Nestala su tri sata, i to dva koja su pripadala Ivanovoj supruzi: Rolex od 20.000 eura te Audemars Piguet, sat posebne linije, vrijedan čak 50.000 eura. Ivanu su ukrali sat marke Hublot od 12.000 eura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vertical Jungle 🌲🌳 📸 @nk7 ・・・ #boscoverticale #milanodascoprire #citylifemilano #milanomia #bellamilano #boscoverticalemilano #milanodavedere #vivomilano #milanodaclick #visitmilano

Objavu dijeli BOSCO VERTICALE (@boscoverticalemilano)

Idi na 24sata

Komentari 46

  • domagoj264 15.06.2019.

    Zgrada kao da je iz Ćernobila

  • 14.06.2019.

    ružna i čudna zgrada

  • sena2 14.06.2019.

    Robin Hood pljacka bogatase!Bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare