To je to što me zanima!

Stan Kroenke postao većinski vlasnik Arsenala

Američki biznismen Stan Kroenke (61) u ponedjeljak je postao vlasnikom više od 90 posto dionica londonskog Arsenala
Vidi originalni članak

Amerikanac je došao do vlasništva nad 20.5 posto dionica kluba nakon što je otkupio trećinu vlasničkog udjela kolege dioničara Daniela Fiszmana, dosadašnjega većinskog dioničara. Za 5000 dionica, po cijeni od 8500 funti za jednu, isplatio je Englezu 42.5 milijuna funti. Fiszman, koji je od prošle veljače bio drugi najveći većinski vlasnik, tako je ostao na 16.1-postotnom vlasničkom udjelu. Najveći većinski vlasnik i dalje je Rus uzbečkog podrijetla Ališer Usmanov, koji u vlasništvu drži 25 posto dionica.
- Nastavit ću raditi u bliskom kontaktu s kolegama suvlasnicima u Upravnom odboru da bismo klubu osigurali stabilno poslovno okruženje - izjavio je strastveni sportski poduzetnik, inače vlasnik NBA kluba Denver Nuggetsa, NHL sastava Colorado Avalanchea i nogometne momčadi iz MLS-a Colorado Rapidsa.
Fiszman je izjavio kako nema namjeru prodavati preostale dionice. To bi, međutim, mogla učiniti Nina Bracewell-Smith, koja u vlasništvu drži paket od 15.9 posto dionica.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lepicane 30.03.2009.

    koja zbunjola u ovom članku.Tek nakon dva čitanja sam povezal ko ima veći, ko je od koga i s koje strane svijeta,ili samo mislim da sam skužil.

Komentiraj...
Vidi sve komentare