To je to što me zanima!

Start nogometne sezone: Slaven B. - Birkirkara 1-0

U prvoj utakmici prvog kvalifikacijskog kruga za Europsku ligu momčad iz Koprivnice odigrala je lošu utakmicu i minimalno pobijedila Maltežane
Vidi originalni članak

Novi trener Slaven Belupa Milivoj Bračun debitira na klupi momčadi iz Koprivnice protiv Maltežana, u pretkolu Europske lige. Krenuo je u formaciji 4-3-3, s dvojicom novih igrača u prvih 11. U napadu Aljoša Vojnović, a na desnom boku Mađar Csizmadia.
GOOOL!!! I baš je Mađar i zabio nakon samo dvije minute premijere. Srebrenko Posavec je nabacio iz slobodnjaka s lijeve strane, a Csizmadia glavom zabio za 1-0.
Odmah nakon gola imao je Slaven još jednu odličnu šansu, ali nije uspio drugi debitant Vojnović. Nakon toga Maltežani su se uspjeli malo organizirati i dobiti na čvrstini, ali lopta je uglavnom kod igrača Slaven Belupa. Tako je bilo i do kraja poluvremena, šansama vrlo siromašnih 45 minuta u kojima nogometaši iz Koprivnice nisu baš oduševili svoje navijače. Početak je sezone, noge su još teške od priprema, ali protiv ovakvog protivnika uvijek se očekuje više od dvije-tri šanse u poluvremenu.
Ni u nastavku se ništa nije značajno promijenilo, Slaven Belupo i dalje napada, a Maltežani se organizirano brane. Trener Bračun je nakon 58 minuta iz igre povukao asistenta Posavca, a uveo mladog Mateasa Delića. Osim nekoliko naizgled opasnih situacija, Slaven nije uspio složiti ništa konkretno, ni s Posavcem ni bez njega.
Sjajnu šansu imali su Maltežani u 89. minuti, ali golman Silvio Rodić spasio je u situaciji 'jedan na jedan'. Imali su igrači Birkirkare još nekoliko opasnih situacija, ali obrana Slavena sve je uspijevala otkloniti.
Najveću priliku za drugi gol Slaven Belupo je imao duboko u sudačkoj nadoknadi. Mateas Delić je pucao sa 7-8 metara, ali ravno u golmana Borga, koji je uspio to odbiti. Odmah nakon njega pucao je i Matija Poredski, još jedan igrač koji je u nastavku ušao s klupe. I to su uspjeli odbiti igrača Birkirkare. Koji trenutak kasnije suda Nogueira označio je kraj.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • boyfromkc 02.07.2009.

    JAX i od tebe se čuje nesto pametno haha a ok je bila tekma nadam se samo da čemo proči :))

  • john88 02.07.2009.

    Zdravko Mamić je gay! Modni mačak je s njim kurvao u Sheratonu za 2000 kn, pa je izgubio lovu jer su ga opljačkali u teretani.....

  • motorna pila 02.07.2009.

    slaven belupo je pošten klub pa ne zaslužuje članak. :-/

Komentiraj...
Vidi sve komentare