To je to što me zanima!

Sterlingov obračun s rasistima: Evo vam još malo soli na ranu!

Engleska je s 5-1 pobijedila Crnu Goru, a s tribina u Podgorici se čulo hukanje upućeno Dannyju Roseu. Raheem Sterling je zbog rasističkog vrijeđanja peti gol proslavio izvrtanjem ušiju, sa smiješkom na licu
Vidi originalni članak

Engleska je s 5:1 žestoko porazila Crnu Goru u Podgorici u 2. kolu A skupine kvalifikacija za Euro 2020.

Prije utakmice izbornik Gareth Southgate i mediji upozoravali su na loša iskustva koje je Gordi Albion imao na dva prethodna podgorička gostovanja, 2011. i 2013. godine, a teške optužbe na račun domaćina vuku se i nakon nove epizode zvane 'Crna Gora vs Engleska'.

Southgate je nakon pobjede sam nogomet stavio u drugi plan.

- U samom finišu utakmice, kad je Danny Rose dobio žuti karton, čuo sam rasističke povike iz publike. Dobro znam što sam čuo, to je apsolutno neprihvatljivo i naravno da ćemo se pobrinuti da takvo zlostavljanje prijavimo. Želimo biti podrška našim igračima, to zapravo moramo biti i: bit ćemo, sigurno - govorio je engleski izbornik.

Callum Hudson-Odoi potvrđuje šefove riječi.

- Nadam se da će se Uefa ozbiljno posvetiti još jednom slučaju rasizma u nogometu. Bio sam blizu Rosea, i ja sam čuo te povike iz publike. Hukanje, uspoređivanje sportaša s majmunom... Rose je stabilna osoba pa se nadam da će biti OK. Svi ćemo mu pomoći ako treba.

Raheem Sterling je zabio peti gol za Englesku pa slavio sa smiješkom upućenim publici i izvrtanjem ušiju.

- Da, namjerno sam tako proslavio, da im utrljam još soli na ranu jer smo im dali 5 komada. Mislim da je vrijeme da se nogomet razračuna s rasistima. Novčane kazne nisu dovoljne, ako treba mora se i kompletnu navijačku bazu iz koje dolaze rasističke uvrede odstraniti sa stadiona. Zadnje o čemu mi se razgovara su takve odvratne uvrede, mi nogometaši želimo jedino igrati nogomet, ali dok nam se takve stvari događaju mi ćemo na njih upozoravati - rekao je Sterling.

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • King321 27.03.2019.

    Crnci su najveći rasisti

  • Soliterba 26.03.2019.

    Inače svi Englezi pricaju srpski pa znaju sta je tko rekao...

  • Ante-zg_1 26.03.2019.

    Pustite price o rasizmu, crnci i Arapi su puno gori u prihvacanju i toleranciji razlicitosti..banana u Konzumu 6,99kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare