To je to što me zanima!

Steve McClaren uporan: O odlasku ne razmišljam

Iako su nogometaše Englezi već prežalili i “prebacili” se na ragbi, izbornik Gordi Albiona vjeruje da će ih voditi na Euro
Vidi originalni članak

Steve McClaren ovih je dana najomraženija osoba u Engleskoj. Poraz od Rusije “uništio” je engleski optimizam i bahatost. Imali su sve u svojim rukama, u Moskvi im je trebao bod, no sve su upropastili i sad ovise o Izraelcima, za koje se nadaju da neće izgubiti od Rusije. Ne plasiraju li se na Euro, država će izgubiti oko 11 milijardi kuna. A za sve krive Stevea McClarena, koji će za dvije sezone zaraditi 9 milijuna eura.

• Što će se dogoditi ne plasira li se Engleska na Euro u Austriji i Švicarskoj 2008. godine?
O tome uopće ne razmišljam. Još imamo šansu proći, samo sad se moramo nadati da Izrael može to odraditi za nas. Mogu samo reći da će to biti jedno veliko razočaranje ne plasiramo li se.
• Razmišljate li o odlasku?
Ne. Rusi imaju odigrati još dvije utakmice, a mi jednu. Pričekajmo prvo da to prođe. Izgubili smo veliku nogometnu utakmicu i bio sam spreman na kritike, no o odlasku stvarno ne razmišljam. Još nije sve gotovo, još ima nade za nas.
• Kako objašnjavate takav pad u igri Engleske, u Moskvi je to izgledalo jako loše?
Imali smo prije utakmice dobru situaciju, dobro smo se pripremili, stav, duh i samopouzdanje momčadi bili su na visokom nivou. Za lošu igru ni teren nam ne može biti isprika jer je bio dobar. Mislio sam da imamo potpunu kontrolu. No nismo je imali, ispalo je jako loše, a igračima ništa ne mogu zamjeriti.
• Vjerujete li da će se Engleska ipak plasirati na Euro?
Vjerujem, iako ovisimo o Izraelu. Svi su razočarani jer smo imali sve u svojim rukama, ovisili smo sami o sebi, ali sve smo upropastili. No ne smije nas to pokolebati, moramo zadržati naš pobjednički duh. Sad se moramo osloniti na Izrael i nadati se da nam mogu pomoći. Kod kuće su jaki i Rusiji će u Tel Avivu biti jako teško.

POTENCIJALNI NASLJEDNICI
Ako ne izbori Euro, McClaren će dobiti otkaz, a nasljednici se već traže...

Martin O'Neill izgubio od McClaren, sad favorit
Trener Aston Ville Martin O’Neill bio je kandidiat za izbornika nakon što je odstupio Eriksson, ali McClaren ga je pobijedio. Sad je O’Neill favorit za McClarenova nasljednika.

Jose Mourinho ne bi imao ništa protiv
Ako se Englezi odluče za izbornika stranca, jedan od većih kandidata je Jose Mourinho. Bivši Chealseajev trener je slobodan i voditi Englesku bio bi za njega izazov po mjeri.

Juergen Klinsmann sam se nudi Englezima
S Njemačkom je prošle godine na SP-u bio treći, ali odmah je odstupio i rekao da treba odmor od nogometa. Očito se odmorio jer je Nijemac izjavio kako bi volio voditi Englesku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare