To je to što me zanima!

Stigli neki novi klinci: Mala zemlja za velike golmane...

Cibalijin golman Antolović boksa, Ivan Kelava ide na hrvanje, Matej Delač 'proučava' protivnike na YouTubeu... Imamo odličnu generaciju golmana
Vidi originalni članak

Da, malo me sve ovo zbunjuje, čudno mi je, sve je došlo iznenada, pričao je Marijan Antolović (20), Cibalijin golman, koji je zadnjih tjedana na vrhuncu popularnosti. Prvo više od 500 minuta nije primio gol, a onda je sjajnim obranama u Maksimiru zaustavio Dinamo.
- Branim ja već deset godina, ali naravno da je tek sad javnost čula za mene. Sad mi ide dobro, no znam da će biti još uspona i padova. ne smijemo se bahatiti, tek smo počeli, branit ćemo 10-15 godina - kaže Antolović, koji je tako još malo zaoštrio konkurenciju među hrvatskim golmanima. Donedavno se mislilo da će golmani, odlaskom Pletikose i Runje, biti najveći problem reprezentacije. No sad su tu, uz Antolovića, još i Delač, Kelava, Lončarić, Ježina... A Subašić je već reprezentativac.
 - To je zato što su treneri većine golmana u HNL-u bivši odlični golmani. Mene trenira Gabrić, Delača Rumbak, Ježinu Rogić - tvrdi Danijel Subašić, a Antolović dodaje:
- Činjenica jest da veliki klubovi teško pronalaze dobre nove golmane, a da u HNL-u stvarno ima puno dobrih golmana. Naši su klubovi osuđeni na nas mlade pa dobivamo priliku i, evo, mnogi su je iskoristili - tvrdi Antolović, kojeg je trener Stanko Mršić natjerao da trenira boks.
- Doveo me u dvoranu i morao sam četiri do pet puta po tri minute lupati u vreću. To je dobro za rad nogu i pomoglo mi je. Pao sam s nogu - otkrio je tajnu uspjeha.
- Ja sam se bavio hrvanjem, to mi je pomoglo da budem odlučniji, ne daš da te tuku - otkrio je Ivan Kelava, a Subašić je kao mlađi vježbao gimnastiku i aerobik.
- Nisam vježbao na neki od tih načina. Ali zato stalno gledam Youtube i tamo sam vidio kako koji igrač puca penal. Zato sam ih i obranio Vugrinecu i Kaliniću - rekao je Delač o dvama penalima koji su ga lani proslavili i “prodali” u Chelsea.

STUDIRA EKONOMIJU, JAMČI DA ĆE ZAVRŠITI
Marijan Antolović u Osijeku studira ekonomiju, druga je godina.
- Lani je bilo lakše, bio sam rezerva i imao sam više vremena za faks. Ostala su mi samo dva-tri ispita, uspio sam upisati drugu godinu. Sad teže stižem, ali, odlučio sam - sigurno ću završiti fakultet - kaže Marijan.

'PROČITALI' SU PEDRA, UVIJEK PUCA ISTO
Antolović je zamalo obranio penal Pedru Moralesu.
- Proučavao sam ga, a pričao sam ranije i s drugim golmanima, zaključili smo da Pedro uvijek puca isto, u desni golmanov kut. Bacio sam se, ali on puca neobranjivo - kaže Antolović.

KELAVA: BILIĆ NEĆE IMATI PROBLEMA
Ovo je stvarno nevjerojatno, još nisam čuo da je postojala generacija s toliko dobrih mladih golmana. Doista, Slaven Bilić neće imati nikakvih problema s golmanima, koga god pozove, neće pogriješiti, kaže Ivan Kelava.

SUBAŠIĆ: NE MOŽE SE S 22 U REPREZENTACIJU
Konkurencija u reprezentaciji bit će velika, ali tek za nekoliko godina jer Plete će ipak braniti još neko vrijeme. Uostalom, mladi smo svi, ne postaje se golman reprezentacije sa 22 godine. Ja učim od Stipe i Runje, to je zlatno iskustvo.

DELAČ: STIGLO JE, ČINI SE, NEKO NOVO VRIJEME
Matej Delač prvi je od konkurenata potpisao ugovor života, za Chelsea.
- Stvarno, veliki klubovi traže golmane po cijelom svijetu, a mi ih imamo ovdje tako puno. Očito, stiglo je neko novo vrijeme za nas golmane - tvrdi Delač.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • crnilabud 28.10.2009.

    nitko ko Arconada!!

  • mihi333 28.10.2009.

    na početku su svi ogromni potencijali a na kraju svima slava udari u glavu i postanu samo prosječni golmani...

Komentiraj...
Vidi sve komentare