To je to što me zanima!

Štimac želi pobjedu: Škoti nisu dobili u Glasgowu dvije godine

Hrvatska je porazom od Belgije 2-1 izgubila sve šanse za prvim mjestom, ali u Škotskoj će ići na pobjedu kako bi podigli atmosferu uoči dodatnih kvalifikacija
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u nedjelju na Hitrec-Kacijanu, pomoćnom igralištu na Maksimiru, posljednji trening uoči odlaska u Škotsku gdje će u utorak u 21 sat u Glasgowu na Hampden Parku odmjeriti snage s domaćinom.

Izabranici Igora Štimca porazom od Belgije 2-1 izgubili su sve šanse za prvim mjestom, ali u Škotskoj će sigurno ići na pobjedu kako bi podigli atmosferu uoči dodatnih kvalifikacija koje ćemo gotovo sigurno izboriti. Naime, samo u ludom scenariju gdje Danska kao domaćin neće pobijediti Maltu, Armenija bude bolja od Italije, Bugarska i Češka odigraju neriješeno, a Hrvatska izgubi od Škotske možemo biti najgori drugi i propustiti dodatne kvalifikacije.

Na put za Škotsku, u odnosnu na utakmicu s Belgijom, Hrvatska je otišla bez Ivana Rakitića koji je ozlijeđen, te Matea Kovačića, Šime Vrsaljka i Igora Bubnjića koji su priključeni U-21 reprezentaciji. U Glasgowu neće biti niti Alena Halilovića koji je u nedjelju odradio trening u Zagrebu, ali će na put za Ujedinjene Arapske Emirate gdje će se priključiti U-17 reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu.

Umjesto njih Štimac je pozvao Arijana Ademija te Marija Maloču.

Iako Škotima utakmica nema nikakvog rezulatskog značaja, Hrvatsku će dočekati dobro popunjeni Hampden Park (oko 52.000 navijača), na kojem domaćini nisu pobijedili više od dvije godine. U kvalifikacijama za Brazil izgubili su od Belgije i Walesa, a remizirali s Makedonijom i Srbijom.

- Vjerujem da se možemo vratiti na pravi put, vjerujem u igrače. Idemo po pobjedu kojom bi vratili samopouzdanje uoči dodatnih kvalifikacija - istaknuo je Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • trunkica 14.10.2013.

    Koje glupe izjave - Škotska nije dobila utakmicu u Glasgowu dvije godine?! E sad će se to malo preokrenuti - i baš naletjela Hrvatska, pa će Škoti lijepo pobjediti. A ti se onda čudi i iščuđavaj. Sjeti se Thurama - nikad prije nije zabio gol (a i kasnije, to su mu jedina 2 gola u karijeri), ali je Hrvatskoj uvalio 2 komada (SP 1998)

  • bosanac laki 14.10.2013.

    škoti nisu dvije godine dobili u Glasgowu al sad imaju priliku prekinut negativan niz jer ide gospon Pametni i zbunjena igračka eskadrila da se obrukaju....

  • jele112 14.10.2013.

    Te fore ti više ne pušimo! Škoti nisu dobili u Glasgowu 2 godine, pih! Nismo ni mi izgubili na Maksimiru godinama pa eto nam dva uzastopna poraza.... Živo me interesira format igre, možda ćemo u napad sa 3-4-2-1 ili još bolje 5-4-1!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare