To je to što me zanima!

Stipčević: Nek odluče lopta i igra, a ne stroge naredbe Fibe

FIBA PRIJETI Krovna košarkaška organizacija ultimatumom želi vratiti prevlast u klupskoj igri. Moguće je da se Hrvatskoj uskrati nastup na EuroBasketu i kvalifikacijama za Olimpijske igre
Vidi originalni članak

Udruženje klubova (ULEB) stvara Euroligu sa 16 klubova i Fiba nema problema s tim. No problem je Ulebov Eurokup, zbog kojeg Fiba prijeti suspenzijom reprezentacija.

Kad ne bi postojao Eurokup, onda bi Fibina nova Liga prvaka bila prilično jako natjecanje. No Eurokup znači da Fiba ostaje bez 40 najboljih europskih klubova - 16 iz Eurolige i 24 iz Eurokupa. Zato i prijeti suspenzijama.

Ako savezi ne natjeraju klubove da se priključe Fibinom natjecanju, reprezentacije će biti izbačene s Europskog prvenstva. Već su ‘pale’ Španjolska i Slovenija, isto će dočekati i Hrvatsku ako se Cedevita i Zadar ne predomisle do 20. travnja i odluče igrati Fibinu Ligu prvaka. Ako tako ne bude, HKS ih mora izbaciti iz domaćeg prvenstva.

Potpuno ista situacija traje već mjesecima u Italiji jer je prvak Dinamo iz Sassarija odlučio igrati Eurokup.

- Potpisali smo ugovor na tri godine. To je dobro rješenje za klubove koji nisu među 16 euroligaša - kaže Rok Stipčević, Zadranin u dresu Dinama.

- Mislim da će se na kraju igrati i Fibina i Ulebova natjecanja. Samo se nadam da će do toga doći bez sankcija, to nikom ne ide u prilog. Nek odluče lopta i igra, a ne naredbe - zaključio je hrvatski reprezentativac.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • blokirani_lovac 17.04.2016.

    Hrvatska ionako nema neka sanse za medalju, tako da im je svejedno.

  • royalflush 17.04.2016.

    Koliko god da je FIBA loša, ULEB je još gori. Koja je poanta natjecanja EL kad 11 najbogatijih klubova dobiju pretplate za nastupanje narednih 10 godina, bez obzira na uspjehe, a za slijedećih 5 se non stop smišljaju nova pravila, prije se preko A1 lige moglo u EL, pa finalisti ABA-e,a sad samo slijedeći najbogatiji u redu. Reprezentacija ne smije patit zbog Cedevite i Zadra tako da očekujem suspenziju od strane HKS. Potez Zadra me čudi jer gube od Kvarnera 30razlike, a nadaju se ulasku u EK, mogli su kao Cibona podržat FIBU pa bi vjerujem "kupili" mjesto u natjecanju samo za prvu sezonu, za ostale sezone, ulazak kroz jasno definirani sustav natjecanja.

  • kamen1983 17.04.2016.

    koja plejina

Komentiraj...
Vidi sve komentare