To je to što me zanima!

Što je ostalo od hrvatskog nogometa? Pa malo toga...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
GOTOVA SEZONA: Već u studenom sve gotovo. Klubovi, reprezentacija, svi su ispali. A sve je manje naših igrača i trenera u velikim klubovima
Vidi originalni članak

Stanje u hrvatskom nogometu je užasno. Na sreću, tu je barem reprezentacija, svjetionik koji spašava obraz... Ovo mišljenje već nekoliko godina uzimaju kao definiciju hrvatskog nogometa. No ove je godine situacija još dramatičnija, tužnija no ikad.
Nema više Dinama, u Europi, naravno. A ispao je tako ružno. Hajduk? Nema ni njega, onakvoga kakvog znamo, Splićanima je svaka pobjeda u HNL-u premija. Nema ni Torcide ni BBB-a, jedni bojkotiraju novu upravu, druge kažnjava Uefa. Derbi - 3000 ljudi! I u nedjelju novi derbi na Maksimiru, u borbi za naslov jesenskog prvaka igrat će Dinamo i Šibenik. Najveća zvijezda bit će Ermin Zec. I onda se traži taj svjetionik - reprezentacija. Nema ga, neće ga biti niti na SP-u. Igrači na pripremama tulumare, ispadaju pijani iz autobusa. Za to vrijeme u HNS-u sanjaju o Argentini, a uspiju dovesti Lihtenštajn. Pomisli čovjek: “imamo odlične igrače u velikim klubovima”. Međutim, teško je ponositi se Olićem i Pranjićem jer Bayern je danas sramotan, bolje se time ne hvaliti. Ćorluka - ozlijeđen. Modrić - ozlijeđen. Kranjčar - promjenjiv. Petrić - ozlijeđen. Kovač se oprostio. Možda neki trener? Soldo je u Kölnu, ali nije baš da mu ide. Tucak je, evo, već na putu iz Ruande, Lončarević iz Albanije, Ivanković, Barić i Ivić “treniraju” tek komentarima u medijima, Cico je negdje u pustinji. U cijeloj toj tuzi i metežu ostala su četiri čovjeka koji se još, svatko na svoj način, trude da sezona traje i za hrvatski nogomet.

ĆIRO BLAŽEVIĆ JE OPET HIT
Prozvali su ga bogom, u Zenici mu skandiraju, u Širokom Brijegu zvižde. Ali Ćiro je sigurno opet u 'žiži'. Igra s Portugalom, u kojem neće biti Cristiana Ronalda, BiH može na Svjetsko prvenstvo. Zbog velikog će interesa i HTV prenositi utakmicu, Hrvatska će navijati za Ćiru ili protiv njega, sljedećih 10 dana bit će glavna tema.

DUDU KAPETAN VELIKOG ARSENALA
Eduardo još nije onaj pravi, teško spaja dvije pune utakmice, teško se bori za mjesto u prvih 11 Arsenala. No trenutačno je jedini hrvatski igrač u velikom klubu. Jer Arsenal igra danas možda i najljepši nogomet. Dudua navijači vole, dodavanje petom bilo je dovoljno da ustanu i zaplješću mu. Ne zaboravimo ni da je tih pola sata bio i kapetan “topnika”. A onda, koji dan kasnije, još i zabije lob koji nas podsjeti na Davora Šukera i hrvatski nogomet iz nekih drugih, puno ljepših i sretnijih imena.

ZAGONETNI DEČKO ZABIJA IZ SUSRETA U SUSRET
Još jedna priča o odbačenom anonimcu koji bi mogao postati igračina. Naravno, daleko je još od zvijezde. Ivan Perišić ipak igra Bruggeu a ne u Manchesteru, ali stalno zabija. Zabio je Partizanu tri gola u dvije utakmice, to svakako mora intrigirati.

SMIJALI SU MU SE, A SAD GA MORA SLUŠATI I BILIĆ

Govorili su da Dražen Ladić više vremena provodi u ministarstvima tražeći dozvole za golf-igralište nego na terenima. Dvaput nije uspio otići na EP, svi su mu se smijali i predviđali mu otkaz. Sad je mlada reprezentacija opet “in”, čak i Bilić mora Ladića slušati, šutjeti i davati mu igrače.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • krajisnik 08.11.2009.

    @rođin rođo Nisam ja autonomas buraz, e ti bi bili za one s druge strane Drine da znas. Posto vidim da si se nacitao knjiga iz proslog i predproslog stoljeca, dobro bi bilo da malo i modernije procitas. Tj, one od prije par godina. I jesam Bosanac Bosnjak, nemas ti pojma. Mozak ti se iskvario od nacionlizma i mrznje koliko vidim pa sipas po svima. Pitam se kada ce taj nas glupi balkanski narod da shvati da nekom sluzimo samo kao marionete i poligoni za neke vise ciljeve.!!!??? Dok je takvih kao ti rođin rođo NIKAD!!!!

  • Nizozemac 08.11.2009.

    Od Hrvatskog Nogometa je ostalo to da i onaj tko je iz sveg srca volio nogomet sad je i on digao ruke eto to je ostalo.JADNO

  • rođin rođo1 08.11.2009.

    hvala.........onda ti nisi bosanac bošnjak....ili si iz babine kraine,a to je već drugi par opanaka.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare