To je to što me zanima!

Sosa će biti spreman: 'Vatreni' ovise o lijevoj strani, a Dalić u pričuvi ima beka od povjerenja

Liječnici su Borni Sosi zabranili da trenira s ostatkom momčadi dva dana prije utakmice, a njegov imenjak još nije dobio ni minutu. Utakmica protiv Japana stiže već u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Borna Sosa (24) odradio je svih 270 minuta u tri utakmice grupne faze Svjetskoga nogometnog prvenstva u Katru za Hrvatsku, istrčao 31 kilometar i u liječničkom timu reprezentacije naredili su mu odmor.

POGLEDAJTE VIDEO: Bolnica za sokolove u Dohi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lijevi bek Stuttgarta tako je propustio subotnji trening, dva dana uoči utakmice protiv Japana u osmini finala. Iako ga je glasnogovornik Tomislav Pacak prvotno najavio na konferenciji za medije uz Josipa Juranovića, Sosa je propustio i tu aktivnost, a zamijenio ga je Lovro Majer.

Kako smo doznali, iako je Borna Sosa iscrpljen, neće biti upitan za iduću utakmicu i Zlatko Dalić moći će računati na njega.

U međuvremenu, kao zapeta puška čeka Borna Barišić (30), čovjek u kojega izbornik ima veliko povjerenje i kojega je koristio u utakmicama protiv Slovenije i Slovačke u kvalifikacijama, protiv Francuske na Poljudu odradio punu minutažu, a bio je starter i protiv Austrije u Beču.

Dalić je u prve tri utakmice, gledajući startere, koristio svega 12 igrača (Nikolu Vlašića u drugoj i trećoj utakmici zamijenio je Marko Livaja) i neće Sosu promijeniti samo tako, pogotovo imajući u vidu da čak 50 posto napada Hrvatske ide po lijevoj strani, najviše od svih reprezentacija! Po desnoj strani, pak, "vatreni" napadaju u 30 posto akcija, a kroz sredinu 20 posto.

- Ja na ovo ne gledam kao što bi gledao u klubu. Svaki igrač želi igrati, pa tako i ja, međutim na izborniku je da odluči tko treba igrati. Moje je da budem 100 posto spreman, da dajem sve od sebe, ovdje je najbitniji kolektiv i rezultat. Ne namećem si nikakav pritisak, jednostavno, kako izbornik odluči tako će biti i to je to - rekao je Barišić uoči utakmice protiv Maroka.

Utakmica protiv Japana strašno je bitna baš u kontekstu centaršuta s bokova i koristi od skok-igre, gdje bi Hrvati trebali dominirati nad nešto nižim Japancima. Bekovi će sigurno imati puno posla, a Dalić mora odvagnuti može li Sosa odraditi zadaću i u četvrtoj utakmici u 13 dana ili će dati šansu svježijem Barišiću koji će biti bez minuta 19 dana.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • antimunjenih 04.12.2022.

    Tko to gura Sosu ,niti jedan koristan centarsut ,ma daj...

  • maliplavi124 04.12.2022.

    bolje da nebude, ni on ni juranovic.

  • Jos-optimus 04.12.2022.

    Ma koji Barišić, pa jeste li vidjeli čovjeka kako igra u reprezentaciji, okrenut prema nasem golu i samo vraca, ne znam ni zasto ga je vodio. Ako Sosa ne može, a moći će, Perišić na svoju poziciju iz Tottenhama i Oršić naprijed

Komentiraj...
Vidi sve komentare