To je to što me zanima!

Stop rasizmu: Inter čekaju dva susreta na praznom stadionu!

Van terena će biti i Koulibaly, koji će također propustiti dvije utakmice. Jednu zbog pljeskanja sucu Paolu Mazzoleniju, a drugu zbog pet žutih kartona ove sezone
Vidi originalni članak

Zbog rasističkih povika navijača braniču Napolija, Kalidouu Koulibalyju, Inter će sljedeće dvije utakmice odigrati bez navijača.

Tako je odlučio talijanski nogometni savez nakon derbija Intera i Napolija u kojem su nerazzurri slavili 1-0 u dramatičnoj završnici, no susret je obilježilo sve osim pogotka. Rasističke uvrede Koulibalyju rezultirale su i njegovim crvenim kartonom, a Carlo Ancelotti s pravom je bio bijesan nakon susreta.

Trenera Napolija htio je prekinuti susret nekoliko puta zbog rasističkih povika s tribine Interovih ultrasa, no to se nije dogodilo, a situacija se samo pogoršavala. Nakon toga je odlučio: Sljedeći put igrače s terena miče on sam!

San Siro će tako za sljedeće dvije domaće utakmice nerazzurra biti nedostupan, a tribina za ultrase, 'Curva Nord', bit će zatvorena još jedan dodatan susret, točnije sve do sredine veljače.

A van terena će biti i Koulibaly, koji će također propustiti dvije utakmice. Jednu zbog pljeskanja sucu Paolu Mazzoleniju, a drugu zbog pet žutih kartona ove sezone.

Kažnjen je i Lorenzo Insigne, no njega je liga još i 'oderala' za deset tisuća eura zbog vrijeđanja suca.

Po džepu su dobili i brojni klubovi. Juventus će također biti 10 tisuća eura lakši, Bologna pet, a Atalanta tri, dok je trener stare dame Massimiliano Allegri također kažnjen s deset tisuća eura zbog negativnih komentara službenim osobama.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 28.12.2018.

    bome su ih fino kaznli...kad pogledas prodane ulaznice i potencijalnu zaradu od te dvije utakmice...pa to je 8-10 milijuna eura...zalosno je to sto klub koji nema veze s time,99,9% pravih navijaca ispastaju zbog par budala...kako u italiji tako i kod nas...vecina ispasta zbog par primitivnih pojedinaca

  • MrAab11 28.12.2018.

    A kod nas je rasizam kad vicu mamicu cig,,,a,,,n.e .... covjek koji je osiđen i kojeg goni sud i zbog tog se prekidaju utakmice

  • profi19 27.12.2018.

    Ajmo se sad svi okupiti na trgu i traziti pravdi za Koulibalya. Vidim da je to nesto postala moda ovih dana....

Komentiraj...
Vidi sve komentare