To je to što me zanima!

Strahonja: Neregularan je gol Engleske! Ali to ne kontroliraju

Engleska je na Wembleyu izjednačila protiv Hrvatske golom Jessea Lingarda, a njemu je prethodilo ubacivanja Joea Gomeza iz auta. Englez je kod ubačaja lopte ušao u teren...
Vidi originalni članak

Devet, odnosno trećina golova koje je primila Dalićeva Hrvatska postignuto je iz prekida. I još tri iz penala.

Detektirao je to Zlatko Dalić i time će razbijati glavu narednih mjeseci do proljeća i početka kvalifikacija za Euro.

No, jedan od tih golova iz prekida bio je - neregularan. Prvi engleski na Wembleyu, kada je Joe Gomez ubacio iz auta, ali pritom ušao u teren.

Primijetio je to i sudački ekspert Marijo Strahonja, koji je za HTV rekao:

- Da bi ubacivanje bilo ispravno, igrač mora stopalima biti s vanjske strane igrališta. Odnosno, smije nagaziti liniju dijelovima stopala, ali ne i prekoračiti je.

- Bilo je to neispravno ubacivanje, ali to se ne smatra velikom pogreškom i u načelu se takve stvari ne događaju i ne kontroliraju.

Osvrnuo se i na trenutak kad je Andrej Kramarić tražio penal:

-Minimalan kontakt je postojao, ali nije bio intenziteta za penal.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • OpetMikiTrasi 19.11.2018.

    Ako je dodirivao stopalima uzdužnu liniju, onda je ispravno ubacivanje, odnosno "Pravila nogometne igre...pravilo 15 - ubacivanje....1.Postupak...U trenutku izbačaja lopte, izvođač mora: ..... imati dijelove oba stopala na uzdužnoj liniji...." Iako je dio stopala u igralištu, stopalo se smatra da je na uzdužnoj liniji, ukoliko bilo kojim dijelom stopalo dodiruje liniju. Iz usporenih snimaka jasno se vidi da je lijevim stopalom dodirivao liniju, ali problematično je desno stopalo koje je u trenutku izbačaja lopte u zraku i time je ubacivanje bilo neispravno. Obično igrači kada treniraju izvoditi na taj način aut, desno stopalo povlače po tlu i tada je ubacivanje isparavno, ili loptu izbace tek u trenutku kada se desno stopalo spusti nazad na zemlju. Ovdje to nije bilo tako, i isključivo taj neispravni način izvođenja ubacivanja, igraču omogućuje baciti loptu dalje nego bi to mogao izvodeći ubacivanje na ispravan način.

  • 19.11.2018.

    Tragedija.uhhh.

  • pablo000 19.11.2018.

    Klasika, ako ne pobijedimo onda je sigurno kriv sudac, uprava, HNS itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare