To je to što me zanima!

Strahonja: Posavca je trebalo isključiti! Sl. Belupo je oštećen

Vratar Posavec trebao je dobiti crveni karton, a Slaven Belupo dobiti i slobodni udarac i imati igrača više od 30. minute. Pomoćni sudac nije mogao vidjeti tu situaciju, rekao je Strahonja
Vidi originalni članak

U HRT-ovoj emisiji Stadion Marijo Strahonja analizirao je sudačke odluke u 13. kolu Prve HNL. Onaj 'fantomski' Hajdukov gol bio je, kaže Strahonja, regularan, ali.. Sudac Dario Bel je napravio jedan teški kiks.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o situaciji iz 30. minute subotnje utakmice Hajduk-Sl. Belupo 2-0, reakciji domaćeg golmana Josipa Posavca ispred koprivničkog napadača Mateusa Lime

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Vratar Posavec je trebao dobiti crveni karton, a Slaven Belupo dobiti slobodni udarac i imati igrača više u nastavku utakmice. Treba amnestirati pomoćnika koji zbog položaja Posavčeva tijela nije mogao vidjeti situaciju. Glavni sudac to treba vidjeti i sada opet vidimo koliko nam treba VAR - rekao je Strahonja koji je pojasnio i teoriju 'Da je Antonio Ježina ostao slaviti na klupi, gol Hajduka ne bi bio priznat'.

- Ne stoji ta pretpostavka jer bi Ježinin izlazak iz igre bio neopravdan tako da bi gol svejedno bio priznat, a igrač bi za takvo namjerno izazivanje zaleđa izlaskom izvan terena onda još i trebao dobiti žuti karton.

VIDEO: ANKETA Je li Hajduku oprošten crveni? Posavec igrao rukom izvan 16

Varaždin-Inter, penal za goste, isključenje domaćeg igrača?

- Čisti kazneni udarac za Inter. Bespotrebna reakcija igrača Varaždina koji uopće ne gleda loptu i sudac je dobro dosudio. I oba žuta kartona zbog kojih je isključen igrač Varaždina pravilno su dodijeljena - ocijenio je Strahonja.

Na utakmicama Rijeka-Gorica 1-2 i Istra-Lokomotiva 0-2 nije bilo velikih dvojbenih situacija.

A ubacivanje lopte sa strane kod Dinamovog jedinog gola u pobjedi nad Osijekom na koje su se Osječani žalili u izjavama nakon utakmice?

- Igrač Dinama aut je izveo s mjesta koje je sudac naznačio, dakle tu je sve čisto - procijenio je Marijo Strahonja u emisiji Stadion na HRT-u.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 124

  • 29.10.2019.

    ne sudi hajduk utakmice nego sudac, po meni hajduk nije apsolutno ništa kriv što su nam suci puni pogrešaka, i umjesto da razapinjete medijski suce vi po onom tko je najmanje kriv po hajduku!

  • 29.10.2019.

    Sad su im dobri suci nema ih nigdje sute ko zaliveni

  • 29.10.2019.

    U pravu je,a taj Posavec je nikakav golman

Komentiraj...
Vidi sve komentare