To je to što me zanima!

Strani mediji nakon Rusije puni hvale za "otpisane"

Pobjedom nad Rusijom hrvatska košarkaška reprezentacija nakon 12 godina vratila se na veliku scenu, a to primjećuju svi svjetski mediji
Vidi originalni članak

Nakon što su hrvatski košarkaši upisali pobjede protiv Australije u Rusije na OI-ju u Pekingu, britanska novinska agencija Reuters navodi kako igra Hrvatske podsjeća na zlatne dane naše košarke kada smo bili srebrni na OI-ju 1992., iza originalnog "Dream Teama".
Nakon što su za reprezentaciju prestali igrati Toni Kukoč, Dino Rađa i Dražen Petrović, Hrvatska je nestala sa "radara", ali trenutačna postava izgleda da se otresla loših duhova iz prošlosti, ocjenjuje Reuters.
- Hrvatska ima bogatu košarkašku povijest, no ona donosi i veliki pritisak. Prošlih godina kad god bi se pojavio talentirani igrač, odmah bi ga uspoređivali s Kukočem, Rađom ili Petrovićem, a takav je pritisak bio poguban za njih pa mnogi nisu dali ono što su mogli. Trenutačno imamo odličnu generaciju, svi smo mladi, osim Prkačina i Nicevića, i pred nama je još šest ili sedam godina zajedničkog igranja - kazao je za Reuters hrvatski organizator igre Zoran Planinić.
Planinić priznaje da su odlični rezultati na startu olimpijskog turnira iznenadili sve reprezentativce.
- Nismo to očekivali. No ako na svakoj utakmici damo sve od sebe, moći ćemo se pogledati u ogledalo i reći da smo uradili veliki posao - dodao je Planinić.

HRVATSKA NASTAVILA OČARAVATI
Renimirani talijanski list La Gazzetta dello Sport također se osvrnuo na sjajne rezultate naših košarkaša:
"Hrvatska nakon pobjede protiv Australije nastavlja očaravati. U taktičkom nadmudrivanju dvaju velikih trenera, Repeše i Blatta, ovog puta pobijedio je hrvatski trener", piše Gazzetta u tekstu naslovljenom "Rusija je dolje, Hrvatska leti".
"Zoran Planinić nije zvijezda hrvatske momčadi, ali je odigrao ključnu ulogu u pobjedi Hrvatske, 'dark horsea' turnira, protiv Rusije", prenosi kineska Xinhua.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mihaljevic 12.08.2008.

    Samo igrajte decki, ucinili ste nasu malu naciju velikom... Drago mi je vidjeti kada s tolikim ponosom igrate za Lijepu nasu... Ne treba nama nikakav Giricek ili Karlovic u tenisu... Dres drzave je ponos, a vi ga s pravom nosite...

Komentiraj...
Vidi sve komentare