To je to što me zanima!

Stravičan pad na skakaonici: Austrijanac nije osjećao noge

Lukas Müller na istoj je skakaonici u Kulmu pao 2010. godine, ali tada bez težih posljedica. Prema prvim informacijama teško je ozlijedio kralježnicu i operiran je
Vidi originalni članak

Lukas Müller (23) doživio je težak pad na treningu uoči svjetskog prvenstva u skijaškim letovima na skakaonici u Kulmu. Austrijanac je hitno prevezen u bolnicu u Grazu gdje je operiran, a prema prvim informacijama teško je ozlijedio kralježnicu.

Bivši juniorski svjetski prvak imao je problema s jednom od pancerica. Izgubio je kontrolu tijekom leta i pao nakon 120 metara. Udario je u snijeg te izgubio svijest.

- Čini se da mu se otkopčala pancerica. Sve je bilo normalno do tog trenutka kad je izgubio ravnotežu u zraku - rekao je direktor utrke Harald Haim.

Mladog Austrijanca prevezli su u bolnicu u kolima Hitne pomoći jer helikopter nije mogao letjeti zbog guste magle.

- Lukas je bio bez svijesti, no ubrzo se probudio. Nije osjećao noge i prebačen je u bolnicu. Čini se kako je u pitanju teža ozljeda kralježnice. Još je rano za procjene - rekao je austrijski liječnik Ulf Karner, prenose tamošnji mediji.

Müller je na istoj skakaonici u Austriji pao i 2010. godine. Tada je pao prilikom doskoka na 179 metara, a prošao je bez posljedica.

Svjetsko prvenstvo u letovima traje od 15. do 17. siječnja. Zlato brani Nijemac Severin Freund koji je 2014. godine u češkom Harrachovu slavio skokovima od 203.5 i 191,5 metara. Aktualni svjetski rekorder je Anders Fannemel koji je u veljači lani u norveškom Vikersundu doletio do 251,5 metara.

Pojavio se i navodni video pada , ali snimka je iznimno loše kvalitete.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • CelaviOsvetnik 14.01.2016.

    tko ga je natjero da skače

  • AnteG 14.01.2016.

    OMG

  • svejedobro 14.01.2016.

    Želim mu brz oporavak. Neki dan sam pisala na komentarima što toliko forsiraju alpsko skijanje i zašto nema vijesti iz nordijskog skijanja, posebno skijaški skokovi, ali naravno da nisam htjela ovakve tužne vijesti.. Žao mi je što ti skakači-letači dobe siću, a bave se ovako opasnim sportom dok velike tv kuće mlate lovu. Posebno novogodišnja turneja četiri skakaonice se prenosila diljem svijeta, a Peter Prevc je dobio samo 160.000 švicarskih franaka kao pobjednik i onog pozlaćenog orla...

Komentiraj...
Vidi sve komentare