To je to što me zanima!

Stravično! Alonso se zabio u zid, a onda se svima ispričavao

Dvaput je osvojio Formulu 1, uključujući i dva trijumfa u Monte Carlu, a jednom pobijedio na 24 sata La Mansa. Sada lovi pobjedu i na Indy 500, a za početak može biti sretan što nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Stavio je recku na titule u Formuli 1 (dva naslova svjetskog prvaka, uključujući dvije pobjede u Monte Carlu), čim se ostavio F1 trijumfirao je na '24 sata La Mansa' pa sada lovi treći dragulj u kruni, pobjedu na Indy 500, a za početak svoje avanture u Indianapolisu Fernando Alonso može... Biti sretan što je živ.

Na treningu legendarne staze španjolski se velemajstor kokpita u žestokoj brzini stražnjim dijelom bolida zabio u zid, još malo odbijao po stazi pa se onda bez ijedne ogrebotine, posve neozlijeđen ispričao svima, a najviše ekipi iz svog McLarena koja će imati brdo posla na osposobljavanju bolida.

- Kriv sam! Žao mi je, kriv sam samo ja i nitko drugi. Podcijenio sam situaciju i strahovito mi je žao zbog svih u timu, a posebno dečki kojima sam ovom pogreškom donio tko zna koliko posla. Odmah su me pregledali liječnici i sa mnom je sve u redu. Odletio sam. Samo sam odjednom izašao iz putanje, a zid mi se 'počeo približavati' nevjerojatnom brzinom. Podupravljanje je problem, čini mi se. Ali sad imamo jednu novu informaciju više i bit ćemo još bolji - rekao je Alonso nakon nesreće.

Britanska legenda Graham Hill jedini je koji je osvojio i Indianapolis 500, i Monte Carlo i 24 sata La Mansa. Alonsu nije dovoljno što je i sam među ikonama automobilizma. I on hoće triptih s kojim se dičio njegov, sada već pokojni, britanski kolega.

Alonso ima 38 godina. U F1 je vozio za Minardi, Renault, McLaren, Ferrari, naslove osvajao s Renaultom, pobijedio na 32 Grand Prixa, 97 puta bio na podiju, a odvozio 311 F1 utrka.

Velemajstor iz Ovieda na La Mansu je trijumfirao 2018., čim se ostavio Formule 1, u prvom pokušaju. Ove godine pobijedio je na 24 sata Daytone, u Indianapolisu je već vozio 2017. pa ove godine ide na osvajanje Indy 500 iz drugog pokušaja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • DonQuixote 16.05.2019.

    Sta je stravicno? da se ispricao svima ili da se zabio u zid?

  • 16.05.2019.

    uh alonso nadam se da je sve ok ............

  • bbaco 16.05.2019.

    bzvz, malo je puknuo autom u zid, nista strasno, znao je on i puno gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare