To je to što me zanima!

Štrlek: Čupića ne poznajem na parketu, možemo dobiti Löwen

Svi znamo tko je i što je Löwen. Odlična su momčad, no uvjeren sam da imamo snagu i kvalitetu te da ćemo slaviti, rekao je Manuel Štrlek uoči nedjeljne utakmice
Vidi originalni članak

Skupinu Lige prvaka rukometaši CO Zagreba odradili su sasvim pristojno, a sad kreće borba za velike stvari. Prepreka u osmini finala zove se Rhein-Leckar Löwen. Prva utakmica igra se u Areni u nedjelju.

- To je momčad koja spada u TOP 5 svjestkog rukometa u svakom pogledu, igrački i financijski. Zaista su momčad ekstra kvalitete - nahvalio je protivnika trener Ivica Obrvan i optimistično dodao:

- Unatoč svemu tome, vjerujemo da možemo dobiti ovu utakmicu. Tako se i pripremamo, nećemo prihvatiti da su oni favoriti i dat ćemo i zadnji atom snage da dođemo do te pobjede. A nakon toga možemo razmišljati i o prolasku u četvrtfinale - kaže Obrvan kojeg bi zadovoljila i minimalna pobjeda.

Nećemo prihvatiti da su oni favoriti iako su u pet najboljih na svijetu, rekao je trener Zagreba Ivica Obrvan

- Da, nama bi i pobjeda od jedan razlike bila jako dobra. To je važno zbog samopouzdanja uoči uzvrata u Mannheimu, ali znamo da nam se puno toga mora poklopiti. Kako na terenu, tako i na tribinama - dodaje Obrvan.

Dvije njegove najjače karike su Ivano Balić i Tonči Valčić, ali u nedjelju u Areni morat će igrati bez ovog drugog.

- Iza Tončija je više od 20 dana bez fizičke aktivnosti. Počeo je trenirati, ali ne s momčadi već individualno - kaže Obrvan.

Iako je operacija crvuljka izuzetno neugodna i oporavak može potrajati, moguće je da Valčić barem djelomično pomogne već u nedjelju.

- Njegov nastup bio bi opasan i zbog te rane, ali i zbog mogućnosti drugih ozljeda. No ukoliko on procjeni u dogovoru s liječnicima da može pomoći, moguće je da bude u sastavu. Zatreba li, odigrat će 10, 15 minuta, no puno nam je važnije da bude spreman za uzvrat - rekao je Zagrebov trener koji je Ivana Čupića, jedno od brojnih jakih karika Löwena, vodio u tri kluba u karijeri. Ovoga puta Čupić će biti na drugoj strani, a Obrvan će se morati pouzdati u Adnana Jaškića na desnom krilu.

- Znamo da će biti jako teško. Löwen je zaista zahtjevan protivinik, ali jednako tako znamo i da će nam svaka eventualna pobjeda jako puno značiti - rekao je Jaškić.

Čupićem će se u obrani vjerojatno baviti Manuel Štrlek.

- Nismo se čuli od okupljanja reprezentacije. Ali sad smo ionako neprijatelji - našalio se Štrlek i dodao:

- Prije i poslije utakmice možemo biti najbolji na svijetu, ali naravno da na terenu nema prijateljstva.

S Čupićem se nisam čuo. Na terenu smo ionako neprijatelji, rekao je Zagrebov Manuel Štrlek

Poželio je Manuel pobjedu između četiri i šest razlike, no i sam je svjestan da je to prilično optimističan plan. 

- Svi znamo tko je i što je Löwen. Odlična su momčad, no uvjeren sam da imamo snagu i kvalitetu te da ćemo slaviti - kaže Štrlek dodavši kako snaga Bundeslige može biti dvosjekli mač.

- Težina nacionalnog prvenstva ima prednosti, ali i mane. Oni iz tjedna u tjedan igraju ovako velike utakmice i to im je rutina, ali sigurno su i maksimalno "izraubani". Mi živimo od Lige prvaka do Lige prvaka i to nije lako, ali barem nismo toliko potrošeni - rekao je Manuel.

'Imat ćemo dosad neviđenu atmosferu u Areni'

Koliko bi vas gledatelja zadovoljilo, pitali smo trenera Obrvana. No čim je krenuo odgovarati, uskočio je direktor Bartol Kaleb.

- Naravno da trener uvijek želi punu dvoranu, ali ja ću vam reći konkretne podatke. U Areni će biti najmanje 11.000 navijača, a uvjeren sam da bi ih moglo biti i više - rekao je Kaleb.

Atmosfera u Areni trebala bi biti bolja nego u ijednoj utakmici ove sezone. 

- Molimo sve koji imaju karte da u dvorani budu do 17,30 sati, pola sata prije utakmice kako bi mogli izvesti zamišljenu koreografiju. Imamo plan napraviti atmosferu dosad neviđenu u Areni - obznanio je Nino, predstavnik skupine "Bijeli lavovi".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • antonio011 25.03.2011.

    Da se mene pita, izabrao bi baš njih. Sve ali baš sve će ovisiti samo o našim igračima bez obzira kako oni odigrali. Pratio sam njih protiv Kilce-a koji su bili zadnji na tablica i na svom terenu su gubili cijelu utakmicu. Odigrali su katastrofano. Uopće nisu konstantni. Pustimo mi ime. Njih treba razbiti već u Zagrebu. Ma šta razbiti, osramotiti. Kažem, sve je samo u našim rukama, odnosna u glavama, tj. da li će se Zagreb prepasti njihovog imena!!!

  • mynameis 25.03.2011.

    mada oni imaju budzet veci za nekoliko milijuna eura,ja mislim da bi nasi mogli dobit,ako igraju disciplinirano u obrani,s raspolozenim Balicem u napadu i sa odlicnom atmosferom na tribinama..nije sve u parama.....jedva cekam tekmu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare