To je to što me zanima!

"Draža bi mi bila isprika Uefe, ali tužit ću ih za milijun eura"

Daruvarskom sucu je 'pukao film' nakon što su ga napali da sudi za Dinamo, a na očitu štetu Cibalije. Sve je objasnio na današnjoj presici u Westinu i najavio tužbu
Vidi originalni članak

Utakmica u Vinkovcima protiv Cibalije bila je kap koja je prelila čašu. Gospodin Marić uvrede kakve je tamo doživio više neće tolerirati i odlučili smo tužiti Uefu. Hajka na Brunu započela je još prošle godine nakon afere s gospodinom Bokšićem i gospodinu Mariću nanijeta je nemjerljiva šteta. Obavijestili smo i glavnog tajnika HNS-a Zorislava Sebrića da ćemo istupiti i u javnost i na sud, a on nas je savjetovao da to ne činimo jer ćemo imati sve protiv sebe. No, više ne možemo šutjeti, rekao je Vladimir Gredelj, odvjetnik daruvarskog nogometnog suca Brune Marića koji će ga zastupati u tužbi protiv krovne europske nogometne federacije.

Kao što je i naveo u opširnom izlaganju, odvjetnik Gredelj će tužiti Uefu jer je 'zbog radnji njezinih suradnika Petera Limachera i Robina Bokšića sucu Bruni Mariću nanijeta šteta'.

- Nama su iz Uefe rekli kako Bruno nije kriv i da znaju da nema nikakve veze s namještanjem utakmica za koje ga se teretilo, ali da im mora dati 'nešto' protiv Mamića i Markovića - rekao je Gredelj i dodao da je optužba protiv Marića bila fingirana, kako bi on surađivao s Uefom.

Glavni tajnik Uefe nakon afere je rekao da je Robin Bokšić lagao, a Peter Limacher je odstupio. Cijela priča se stišala, ali Marić će tražiti odštetu.

- Podići ćemo tužbu protiv Uefe pri sudu u Hrvatskoj i tražiti milijun eura odštete. No, Uefi dajemo 10 dana za nagodbu. U koliko se gospodinu Mariću ispriča za sve neistine koje je o njemu izrekla i to na način koji mi odlučimo, nećemo tražiti niti lipe - rekao je Gredelj i dodao kako će na suđenje za svjedoke pozvati Platinija, Bokšića, Limachera, Srebrića, Markovića...

- Ne želim više tolerirati što mi se događa, a ono u Vinkovcima bilo je samo okidač. Ponosan sam na suđenje na utakmici Cibalije i Dinama. Ako je bilo pogrešaka i ja sam samo čovjek i ja griješim. No vrijeđanja, prijetnje, blaćenje i linč kakav sam doživio u Vinkovcima neću više dopuštati ni sebi niti igračima. Sljedeći put ću na svako šovinističko, rasističko i nacionalističko i bilo kakvo drugo vrijeđanje, nastupiti po naputcima Fife i Uefe, te čak i prekinuti utakmicu - rekao je Bruno Marić i zaključio.

- Robin Bokšić mi je rekao: 'ti nisi kriv, ali Uefa ne smije ispasti smiješna'. Borit ću se za svoje dostojanstvo, i vjerujte mi, radije bih ispriku, nego miljuna eura. 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • nniixx 26.03.2011.

    Nema tebi ni isprike niti milijun eurića . Žalosno je to kad takav nemoralan sudac uništi trud igrača koji ostavljaju srce na terenu , ubije u njima nadu i moral i dokazuje da samo možeš uspijeti muljažom . I još je žalosnije što se iz aviona vidi kako suđenjem nanosi štetu samo jednom timu , kod nas za takvo što nema disciplinske mjere nego se sve svodi na ono " I SUDAC JE ČOVJEK _ MOŽE I ON POGRIJEŠITI " . I na kraju biva ..... nema dokaza - igramo dalje ......

  • Ivo Lola Ribar 26.03.2011.

    a kojem je lopovu draza isprika od milijun eura? to niti normalnom ni casnom covjeku nije nesto o cemu bi puno razmisljao..

  • crespo1607 24.03.2011.

    ili sudi za dinamo ili nezna stvarno pravila suđenja????jedno je

Komentiraj...
Vidi sve komentare