To je to što me zanima!

Sudac u engleskoj 2. ligi umjesto kornera sudio gol

Mladi engleski sudac Stuart Attwell napravio je još neviđenu grešku, kada je u utakmici između Watforda i Readinga umjesto kornera dosudio gol
Vidi originalni članak

Attwel je prošlog mjeseca s 25 godina postao najmlađi sudac u drugoj engleskoj ligi, a nije dugo trebalo da plati danak neiskustvu. Očito uzbuđen zbog nastupa, u susretu 7. kola Championshipa potvrdio je grešku svog pomoćnika Nigela Bannistera, koji je signalizirao gol iako se lopta odbila od grede i završila u korneru. Sve se odvilo u 13. minuti, kada je nakon gužve u šenaestercu lopta pogodila domećeg braniča Eustacea i završila poprilično daleko od vratnice. No pomoćni sudac loptu je vidio u mreži, te je signalizirao da igra mora početi s centra. Mladi Stuart nije želio proturječiti starijem kolegi, pa je unatoč tome što se nitko od igrača Readinga nije radovao, dosudio gol. Tim "fantomskim" golom Reading je poveo 1-0, a utakmica je završila 2-2. Kako u pravilniku ne postoji propis po kojemu se može promijeniti odluka suca kod dosuđivanja gola, taj će rezultat ostati valjan, a utakmica neće biti ponovljena zbog neregularnosti.
- Ugovaranje novog susreta bila bi pravedna odluka i mi ćemo na to pristati - rekao je čak i trener Readinga Steve Coppell, a izvršni direktor lige Andy Williamson objasnio je kako susret ne može biti ponovljen.
- Prema pravilniku ne možemo utjecati na ispravnost sudačke odluke o dosuđivanju gola. Jednostavno nemamo mogućnost za intervenciju.
S ishodom su se pomirili i navijači Watforda, od kojih je jedan na navijačkom forumu kluba napisao:
- A što ćemo, sad znamo da se i ovo u nogometu može dogoditi. Valjda se moralo desiti baš nama...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • marnisk91 23.09.2008.

    Ovakav sudac treba u hnl-u možda bi tada Dinamo nešto i zabio

  • farmer 22.09.2008.

    prije ndkoliko godina u bundes ligi na utakmici bajern-mislim da je protivnik bio nirberg.lopta je pogodila vanjski dio mreze i odbila se u golaut.sudac je pokazao na centar i priznao pogodak bajernu,ali je komisijaDFB-a susret ponistila i igrala se nova utakmica.

  • nix_zgd 22.09.2008.

    treba promjenit malo pravila nogometa, da sudac može vidjet na ekranu situaciju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare