To je to što me zanima!

Sudar od 2,4 milijuna eura: Duvnjak 'srušio' Narcissea

Za Domagoja Duvnjaka HSV je isplatio rekordnih 1,1 milijuna eura. Već drugi dan Kiel je za Daniela Narcissea platio 1,3 milijuna. Poveo je Duvnjak...
Vidi originalni članak

Vori razumije samo sedam riječi njemačkog jezika, a već sada je najglasniji u svlačionici sa svojom mješavinom engleskog, njemačkog i hrvatskog. Atmosfera unutar momčadi je sjajna, objašnjavao je trener Hamburga Martin Schwalb razloge uvjerljive pobjede nad prvakom Kielom 35-28 u njemačkom Superkupu. Iako su došli tek ovog ljeta, Igor Vori i Domagoj Duvnjak odlično su se snašli u Hamburgu.
Uoči Superkupa najviše se govorilo o prvome “bundesligaškom” srazu dvojice najskupljih rukometaša današnjice, Duvnjaka i Daniela Narcissea. Prva runda jasno je otišla na stranu hrvatskog reprezentativca.
Odigrao je gotovo cijelu utakmicu i zabio četiri gola, kao i Igor Vori, dok je Francuz u dresu Kiela iz pet pokušaja samo jednanput zatresao protivničku mrežu.
- Ma Narcisse je bio malo umoran. Tek je stigao u Kiel. Ne volim takve usporedbe. Zapravo, i mene je iznenadilo kako sam dobro odigrao - pravdao je Duvnjak francuskoga kolegu.
Domagoj je u igru ušao umjesto Blaža Lackovića, kojeg još muči ozljeda ramena. Zabio je za 11-9 i više nije izlazio iz igre.
- Ljepše nije moglo ispasti. Prva službena utakmica i odmah prvi trofej. To je bio start iz snova - rekao je Duvnjak.
Nahvalio ga je i trener Schwalb:
- Domagoj je bio sjajan protiv Kiela! Igrao je kao na treningu, mladenački i neopterećeno.

NIJEMCI SE MUČE S IZGOVOROM
U proteklih tjedan dana klub je Duvnjaka već dva puta slao na druženje s navijačima.
- Ovdje više ljudi gleda treninge nego u Hrvatskoj ligaške utakmice - otkrio je Duvnjak.
Tijekom jedne pripremne utakmice spiker u dvorani nekoliko je puta uzviknuo: 'Domagoj!’ očekujući od publike da odgovori s 'Duvnjak!’. Nijemci su se mučili s izgovorom, no upalilo je iz trećeg pokušaja.

NIJEMCIMA JE KIEL I DALJE FAVORIT
Unatoč uvjerljivu porazu od Hamburga u Superkupu, čak 17 od 18 bundesligaških trenera Kiel i dalje smatra glavnim favoritom prvenstva. S takvom ocjenom se složio i trener Hamburga Martin Schwalb:
- Branitelj naslova za mene je uvijek glavni favorit.

VORI ZABIO PRVI GOL U NOVOJ SEZONI
Odlično! Već u prvoj službenoj utakmici za Hamburg osvojio sam prvi trofej. No ovo nije kraj! Osvojit ćemo mi još naslova ove godine, razveselio je navijače novoga kluba Igor Vori. Ujedno je zabio Hamburgov prvi službeni gol u novoj sezoni. Tek nakon tri minute HSV je protiv Kiela poveo 1-0, a s koliko nervoze se igralo, pokazuje to što je nakon šest minuta semafor pokazivao samo 1-1.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_39199 03.09.2009.

    HSV je ucinio odlicnu stvar kupnjom Vorija i Duvnjaka, oba dvojica su odlicni igraci i ja vjerujem da sada sa ovakvom ekipom mogu osvojiti i ligu prvaka i njemacko prvenstvo

  • okniram 03.09.2009.

    drago mi je da su uspjeli napravit dobre ugovore, al sad će ih gore potrošiti i polomiti.

  • galleo 02.09.2009.

    zbilja mi je drago da je uspio,pravi sportaš i profesionalac,a tek ušao u dvadesete,bit će najbolji,zasigurno

Komentiraj...
Vidi sve komentare