To je to što me zanima!

U istoj momčadi Šuker, Srna... HNS osniva veterane Vatrenih

U Hrvatskom nogometnom savezu potvrdili su da će osnovati reprezentaciju veterana Vatrenih koja će na terenu okupiti sve najuspješnije hrvatske reprezentativce...
Vidi originalni članak

Na inicijativu predsjednika Davora Šukera i nekoliko bivših hrvatskih A reprezentativaca Hrvatski nogometni savez odlučio je pokrenuti reprezentaciju Vatrenih, objavio je HNS na svojim stranicama.  

'Reprezentacija veterana Vatrenih sastojat će se od istaknutih bivših hrvatskih A reprezentativaca i tako postati mjesto njihovog okupljanja nakon završene igračke karijere. K tomu, reprezentacija će nastupati u dijelovima Hrvatske, Europe i svijeta gdje A reprezentacija do sada nije gostovala, što će pružiti priliku brojnim navijačima u zemlji i inozemstvu da pozdrave igrače koji su pisali povijest hrvatske reprezentacije.

Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti, Davor Šuker, igrač s najviše nastupa u povijesti, Darijo Srna i igrači iz "kluba 100" Josip Šimunić i Ivica Olić su među pokretačima ove inicijative u kojoj će operativno važnu ulogu imati još jedan umirovljeni nogometaš sa zapaženom reprezentativnom karijerom, Ognjen Vukojević', piše HNS.

- Ovo je sjajna ideja i drago mi je što ću biti dio te priče. Uvijek je najljepše obući hrvatski dres i dijeliti svlačionicu s prijateljima s kojima sam prošao toliko toga. Vjerujem da projekt ima veliki potencijal, da možemo poslati sliku zajedništva i ljubavi prema hrvatskom dresu koja ne prestaje s umirovljenjem od A reprezentacije - rekao je legendarni kapetan Darijo Srna.

Važnu ulogu, kako to i u HNS-u potvrđuju, imat će Ognjen Vukojević.

- Razgovarajući s bivšim suigračima i današnjim prijateljima, složili smo se da bi ovakav projekt imao višestruke koristi. Nama igračima bio bi prilika za ponovno druženje, navijačima bi doveo reprezentaciju tamo gdje možda kao A reprezentacija nismo mogli doći, utakmice bi mogle imati humanitarnu stranu, a pritom bismo pokazali da se nogometna obitelj drži zajedno - istaknuo je Vukojević.

Ivica Olić sada je pomoćnik Zlatku Daliću, no veteranske utakmice sigurno neće propustiti i uvjereni smo oduševiti fizičkom spremom.

- Imam slična iskustva s Bayernom gdje je to sjajno organizirano i zaista je odlično iskustvo za svakog bivšeg igrača - ti susreti pokazuju veličinu Bayerna. Mislim da možemo nešto slično napraviti, na taj način zadržati bivše istaknute igrače blizu reprezentacije i razveseliti brojne navijače diljem svijeta - izjavio je Olić.

Iako mu mnogi zamjeraju na postupcima u HNS-u, Davoru Šukeru ovo bi mogao biti jedan od najboljih poteza u vladavini savezom.

- Čini me ponosnim entuzijazam koji postoji oko ovog projekta među bivšim reprezentativcima i sigurno ću kao predsjednik saveza podržati ovu odličnu inicijativu. Kao bivši Vatreni, veselim se druženju i utakmicama koje za prvi cilj imaju zabavu za sve - za publiku, medije i nas na terenu - naglasio je Šuker.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mestar 01.05.2018.

    Suker se uvijek retao kao veteran pa sad tesko i da moze i hodat po terenu.

  • Vlad 30.04.2018.

    Super ideja. Samo da u blizini bude kladara za šukija i prostorija za bijelo te stacionar za trežnjenje :-)

  • babic2 30.04.2018.

    Pranje para

Komentiraj...
Vidi sve komentare