To je to što me zanima!

Šuker: 'Želim Sevilli svu sreću svijeta, ali ne u ovoj utakmici'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker španjolskim je medijima otkrio kako će navijati za Rijeku u utakmici protiv Seville te da više simpatija od Rakitića ima prema Modriću
Vidi originalni članak

Davor Šuker pravi je magnet za predstavnike španjolskih medija koji su stigli u Hrvatsku na utakmicu Rijeke i Seville na Kantridi. Sve je zanimalo kako će bivši igrač andaluzijske momčadi otkriti svoje želje i prognoze pred utakmicu.

- Navijač sam Seville u duši i jako sretan što sam mogao igrati tamo, ali sad sam predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i ne mogu joj poželjeti sreće u utakmici. U svemu ostalom želim joj svu sreću svijeta.

Rekao je kako će doći na uzvrat između ova dva protivnika na Sánchez Pizjuánu 11. prosinca i biti sa svojim prijateljima zbog kojih je, kako kaže, jako bogat.

Kek ima strategiju kao u NFL-u

- Rijeka je momčad koja će se boriti 90 minuta. Ima trenera koji se brani, tako bih rekao, kao na SuperBowlu. Njegovi se igrači bore za svaki milimetar na terenu i Sevilli neće biti lako. Uđe li opušteno u ovu utakmicu, mogla bi živjeti opasno - kaže Davor, pa dodaje:

- Nadam se da ćemo vidjeti puno golova, da pobijedi bolji i, čujte, znam da Sevilli trebaju tri boda, ali hrvatski nogomet treba pobjedu za veći koeficijent u Europi. Ovo je poseban dan za nas jer i Dinamo igra protiv Celtica.

Rakitić je napravio sjajnu stvar u Sevili, ali...

Ivan Rakitić ostavio je velik trag u njegovoj Sevilli. Što misli o njemu i ostavštini u klubu iz Andaluzije?

- Rakitić je veliki igrač i sa Sevillom je učinio sve. Osvojio je Europsku ligu i sjajno se uklopio. Žena mu je Andalužanka i dobro se osjeća u Andaluziji.

Šef krovne organizacije hrvatskog nogometa ipak je, što se tiče španjolskog nogometa, prevagnuo na stranu madridskog kluba.

- Više bih volio da pobijedi Modrić nego Rakitić, ali kao predsjednik HNS-a podržavam obojicu. Ivanu želim svu sreću svijeta, jedan je od najboljih na svijetu.

Realu treba vremena, Casillasa znao kao klinca

Drugi njegov klub, Real Madrid, suočava se s kritikama nakon slabog starta u Primeru.

- Nije im lako. Treba vremena da biste stvorili momčad, a novac može i ne mora donijeti uspjeh; vidjeli ste kako Manchester United s novcem nije napravio ništa. S vremenom će se sigurno boriti za vrh s Atléticom, Barcelonom i, nadam se, Sevillom.

Najteže u "kraljevskom klubu" zasigurno je Ikeru Casillasu, čovjeku koji je počinjao svoj nogometni put u vrijeme dok je Šuker "žario i palio" europskim nogometom.

- Poznajem ga kao klinca u vrijeme kad sam ja bio u Madridu. Želim mu svu sreću svijeta, ali ne bih ulazio u svakodnevnu problematiku u španjolskom nogometu. Golman ima dva problema: igra samo jedan, a trojica su u momčadi.

Na pitanje ima li Sevilla šanse dospjeti u Ligu prvaka sljedeće sezone, Šuker je rekao da je još prerano o tome govoriti.

- Tko bi lani rekao da će Sevilla osvojiti Europsku ligu pored Juventusa i ostalih sjajnih momčadi? Zato je nogomet toliko lijep - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • DenisVugdelija 03.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Belina_1 02.10.2014.

    šukijeva pila naopako

  • strmi007 02.10.2014.

    Legenda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare