To je to što me zanima!

Suludo! Želi se vratiti na stazu dva mjeseca od teške nesreće...

Sophia Floersch je prije mjesec dana u F3 na VN Macaua doživjela strašnu nesreću nakon što joj je bolid ostao bez kotača i stravičnom se brzinom zabio u zaštitnu ogradu. Vozačica već najavljuje povratak
Vidi originalni članak

Njemica Sophia Flörsch izvrsno se oporavlja nakon teške nesreće u utrci VN Macaua u Formuli 3. Sophia je počela micati s nogama i rukama nakon što je doživjela frakturu kralježnice te komunicira s bližnjima.

Pri brzini od 171 kilometar na sat zabila se u zaštitnu ogradu nakon što joj je otpao kotač. Operacija kralježnice trajala je 11 sati, a Sophija je na putu oporavka.

- Kada je kotač otpao sjećam se da sam izgubila kontrolu nad bolidom. Onda činiš ono što ti kažu - pustiš ruke s volana, pripremiš se i čekaš što će se dogoditi. Čudan je osjećaj letjeti zrakom, samo sam čekala da se zakucam u zid, a nisam ga vidjela jer sam doletjela 'u rikverc' - rekla je Florsch za The Times.

- U početku me nije boljelo. Oči su mi bile pune pjene za gašenje požara, a onda me presjeklo. Prvo me obuzela snažna bol u predjelu leđa i trupa. Noge su me boljele zbog udarca u kokpit, imala sam par modrica. Odmah sam ih pokušala pomaknuti i pomislila - OK, mogu micati nogama - priča Njemica.

Ipak, nije bila svjesna koliko su teške ozljede. Doktori su vodili bitku s vremenom da je spase.

- Jedan kralježak mi je još slomljen, ali su ga rebra donekle zaštitila. Doktori su mi uzeli kost iz kuka kako bi zamijenili oštećeni dio kralježnice. Sve to povezuje metalna pločica - opisala je mlada vozačica operaciju.

Kazala je kako se želi što prije vratiti na staze.

- Moj san je Formula 1 i učinit ću sve da to i ostvarim. Neće me pokolebati ove ozljede, želim se vratiti čim se oporavim - odlučna je Njemica.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Netko_Iz_Mase_1 19.12.2018.

    jbt, kak je slatka :****

  • don_draper 18.12.2018.

    Tu se zgražate umjesto da pohvalite curu. 18 godina i ima cilj u životu i želi biti među najboljima. Očito ima jak fokus i odlučnost da to i postigne. I to zdrav (da, da, unatoč opasnostima), moralan i pozitivan cilj. Od nje pravite luđakinju, a od raznih džumbusovca, jutjubera i influencera koji žele slavu radi slave, i po mogućnsti na što lakši način, pa makar to bilo i izbacivanje plastičnih sisa i guzica netom nakon punoljetnosti (a mnoge počnu i već s 15-16); radite idole za buduće generacije. Jebo sport i upornost kad možeš raditi selfije i kreveljiti se kao milijun drugih, je l'?

  • 18.12.2018.

    sretno joj,,ne može bez brzina,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare