To je to što me zanima!

Svaguša reže troškove po uzoru na Jadranku Kosor

Zatekao sam svlačionicu s 58 igrača, za plaće nam je trebalo preko pet milijuna eura i takvo stanje je bilo neodrživo, rekao je Joško Svaguša
Vidi originalni članak

Baš poput premijerke Jadranke Kosor i predsjednik Hajduka Joško Svaguša ovih dana bez milosti reže i potrebne i nepotrebne troškove, sve kako bi klupski proračun sveo na prihvatljivi okvir od 45 do 50 milijuna kuna. Reže se od omladinskog pogona do seniora, čak i pod cijenu drastičnog podmlađivanja, po nekima čak i slabljenja momčadi.
Ne pamtimo prijelazni rok u kome Hajduk nije kupovao. U zadnjih pet sezona na Poljud je stiglo preko 50 novih igrača, a ovoga ljeta - nijedan.
- Zatekao sam svlačionicu s 58 igrača, za plaće nam je trebalo preko pet milijuna eura i takvo stanje je bilo neodrživo. Mnogi su otišli, u slijedećih nekoliko dana razići ćemo se i sa Šerićem i Aračićem te svesti momčad u prihvatljive okvire od 30-35 igrača koji će nas koštati ne više od 2,5 milijuna eura godišnje - tvrdi Svaguša, a na pitanje znači li to i bitno slabiju momčad od prošlogodišnje, spremno odgovara.
- Ne. Imamo šampionsku momčad sastavljenu uglavnom od naših mladih igrača i sve uvjete da ove i u nekoliko slijedećih godina budemo prvaci. 
Svagušu nisu pokolebali ni nešto slabiji rezultati i igra u pripremama, za koju i Poklepović kaže 'bolje sad nego kasnije, u sezoni'.  
- Slažem se s trenerom i ne zamaram porazom u Domžalama. Pripreme su jedno, službene utakmice nešto sasvim drugo. Siguran sam kako ćemo već na generalci protiv HSV-a 14. srpnja i u Superkupu protiv Dinama 17. srpnja biti pravi i od početaka prvenstva zasjesti na prvo mjesto - kaže Svaguša.

UŠTEDA TRI MILIJUNA EURA
Bijelu svlačionicu napustilo je 10 prvotimaca, među njima i Skoko, Cernat, Rubil, Jertec, Rodić, Tomić, Smoje, Pelaić... što će, uz dogovor o smanjenju primanja Vejića i M. Buljata, te skorih sporazumnih raskida ugovora Šerića i Aračića, značiti uštedu od gotovo tri milijuna eura u odnosu na prošlogodišnju momčad.

PO POBJEDA, REMI I PORAZ
U prva tri susreta na pripremama Hajduk nije blistao, remizirali su 1-1 sa Ćirinim Shangaiem, provukli se kroz iglene uši protiv austrijskog trećeligaša Gleinsttatena 5-4, te izgubili protiv Domžala 3-1.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • OdjebJeLansiran 01.07.2010.

    Odsjekli mi Mišu :)

  • zolee 01.07.2010.

    propast ce mi voljeni klub, a ne mogu nista

  • zolee 01.07.2010.

    to nije dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare