To je to što me zanima!

Svaki 4. igrač u depresiji, svaki 5. ima problema s alkoholom

Bivši profesionalci imaju mnogo veće mentalne probleme od onih koji još uvijek igraju aktivno. Najkritičniji je period nakon završetka karijere, rekao je Gouttebarge
Vidi originalni članak

Ako je vjerovati podacima istraživanja koje je objavio Sindikat profesionalnih nogometaša (FIFPro) čak 26 posto aktivnih igrača pati od depresije i anksioznosti. Isto je istraživanje pokazalo kako čak 19 posto nogometaša ima problema s alkoholom, dok njih sedam posto puši.

- Nogomet ima mračne strane, iako je nekima teško povjerovati u te činjenice - rekao je liječnik Vincent Gouttebarge, koji je vodio istraživanje.

U istraživanju su osim aktivnih igrača, bili uključeni i bivši igrači, a otkriveno je kako 32 posto bivših igrača ima problema s alkoholom, dok njih 12 posto puši. Od depresije ili anksioznosti pati 39 posto bivših sportaša.

- Bivši profesionalci imaju mnogo veće mentalne probleme od onih koji još uvijek igraju aktivno. Najkritičniji je period nakon završetka karijere - rekao je Gouttebarge.

Istraživanje je provedeno na 300 bivših i sadašnjih nogometaša iz Nizozemske, Škotske, Irske, SAD-a, Australije i Novog Zelanda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare