To je to što me zanima!

Ima i bržih: Usain Bolt u finalu 'stotke' s drugim vremenom...

Usain Bolt plasirao se u finale utrke na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji s vremenom 10.05 sekundi. Prvo vrijeme kvalifikacija ima Yohan Blake
Vidi originalni članak

Najbolji svjetski atletičar Usain Bolt pobijedio je u svojoj polufinalnoj skupini i s drugim vremenom kvalifikacija se plasirao u finale na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Daeguu. Svjetski rekorder istrčao je 'stotku' u vremenu 10.05 sekundi što je bilo dovoljno za bezbrižnu pobjedu.

Naime, Bolt je fantastično startao i već je nakon 60-ak metara praktično osigurao pobjedu te je počeo sa svojim klasičnim usporavanjem. Za razliku od njega, očajnu je reakciju na startu imao europski prvak Christophe Lemaitre, prvi bijeli sprinter s vremenom ispod deset sekundi na stotki. Do kraja utrke Francuz je ipak uspio dogurati do drugog mjesta praktički sustigavši Bolta (10.11).

No svjetski prvak i olimpijski pobjednik ipak nema prvo vrijeme kvalifikacija. Njega je istrčao Boltov mladi sunarodnjak i buduća atletska zvijezda Yohan Blake koji je kroz cilj prošao za 9.95 sekundi što je njegov najbolji rezultat ove godine. Upravo u Blakea najviše vjeruje Maurice Green koji je najavio da bi mladi Jamajčanin već na ovom prvenstvu mogao 'skinuti' Bolta. Finale je na rasporedu danas u 13.45.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • proffy 28.08.2011.

    bolt je bez premca najbrži, ali sam si je kriv, ne može se takvom trkaču desiti 2 puta da prerano krene

  • presidio 28.08.2011.

    Finale na !00 m: 1. Blake (Jam), 2. Dix (SAD), 3. Collins (SKN)... USAIN BOLT - DISKVALIFICIRAN!

  • plavocrni 28.08.2011.

    ma dajte, onaj Kim Collins se potrgao u 100m punog sprinta,i napravio skoro isto vrijeme kao Bolt,a ovaj covjek je na pola staze imao 5-6m prednosti nad konkurencijom,i uz onoliko usporavanje svejedno zavrsio prvi...zlato sigurno kao kuća, prognoza oko 9.70 ako ce trcat punom snagom cijelu stazu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare