To je to što me zanima!

Sve je isto kao lani: Finale ponovno Kiel - Ciadad Real

Rukometaši Ciudad Reala pobijedili su Hamburg 33-31 u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka. Lacković je zabio tri, a Metličić jedan gol
Vidi originalni članak

Hamburg je za momčad ove godine iskrcao 'kamion love', ali nije bilo dovoljno. Vladari europskog rukometa su i treću godinu Kiel i Ciudad Real, i treći put zaredom te će dvije momčadi igrati u finalu Lige prvaka. Ciudad je prije tjedan dana u Njemačkoj pobijedio 30-29 i trebalo je samo potvrditi prolazak u finale. No nije bilo lako Peri Metličiću i društvu, morali su se dobro namučiti protiv Blaža Lackovića i njegovih suigrača.
U prvom dijelu Nijemci su stalno vodili, Španjolci stizali. U završnicu je u boljoj poziciji ušao Ciudad, koji je čuvao minimalnu prednost i odolijevao pokušajima Hamburžana. Minutu i pol prije kraja Hamburg je kod 31-30 za domaćina imao napad za izjednačenje i totalnu dramu. No tada je na scenu stupio golman Arpad Šterbik, skinuo šut Nijemaca i riješio utakmicu. Točnije, to je učinio Jonas Källman, zabio je za 32-30 i sve je bilo gotovo.
Šveđanin Källman bio je prvo ime utakmice s osam golova, a Nijemce su predvodili Bertrand Gille sa sedam golova, Pascal Hens sa šest i Marcin Lijewski s pet golova. Lacković je zabio tri, a Metličić jedan gol.

LANI PREOKRET I TUČNJAVE
Nakon pobjede Kiela 29-27 u Španjolskoj u prvoj utakmici finala prošle sezone činilo se da su Nijemci sigurna oklada za osvajanje naslova. No Ciudad je u Kielu napravio čudo, dobio 31-25 i uzeo 'kantu'. A bilo je vruće, izuzetno vruće. Frcali su golovi, ali i šake. Nekoliko obračuna na terenu morali su prekidati redari, a u posljednju tučnjavu uključili su se i neki gledatelji!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare