To je to što me zanima!

Sve o Billu: Bon Jovi mu piše pjesme i nikad ne nosi jakne

Trener NFL prvaka Patriotsa porijeklom je iz Draganića, a osvojio je svoj već peti naslov prvaka. Ovih deset stvari sigurno niste znali o našem Billu Belichicku...
Vidi originalni članak

Bill Belichick nasmije se jednom godišnje, mrzi društvene mreže, razbija laptope i otpušta najbolje igrače, osim, naravno, Bradyja. On i Brady su osvojili svoj peti prsten. 


1. Neću besplatno, svoje automobile sam plaćam

Može voziti najnoviji Mercedes, BMW, Ferrari, Lamborghini... Svaki dan opsjedaju ga automobilski proizvođači, koji mu nude svoje automobile besplatno. Trener Patriotsa nijednu ponudu nije prihvatio. Svoje automobile kupuje u salonu Farrell Volvo, koju vodi njegov prijatelj sa sveučilišta Jim Farrell.

2. Mijenja ime brodu za svaki naslov

Bill Belichick u pauzi između sezona vrijeme provodi na svom brodu. Tradicionalno mu mijenja ime svaki put kad s Patriotsima osvoji NFL naslov. Brod je prvo nazvao “III Rings”, potom ga je tijekom godina mijenjao u “IV Rings”, pa “V Rings” te prije dvije godine “VI Rings”. Pretpostavka je da će iduće ime biti “VII Rings”.

3. Ne nosi jakne, samo majice s kapuljačom

Trenera Patriotsa uz liniju se može vidjeti najčešće u majicama s kapuljačom, a razlog je svađa s vodstvom lige. Čelnici NFL-a potpisali su ugovor s proizvođačem sportske odjeće, a Belichick je odbijao biti njihov maneken. Odabrao je najobičniju majicu s kapuljačom i danas je po tome poznat. U fan shopu Patriotsa nudi se Belichickova hudica. Tu hudicu nosi i kad je -10 stupnjeva, a jaknu upće ne nosi.

4. Rađa mu je darovao hrvatsku zastavu

Dino Rađa prijatelj je s Belichickom, a bio je i preksinoć na finalu. Prije nekoliko godina Belichicka je doveo i u Hrvatsku, a tad mu je i poklonio zastavu, koju trener Patriotsa ima izvješenu na kući.

5. Čest je gost zatvora i kvartovskih bandi

Uglavnom je namrgođen tip, no Bill ima veliko srce. Često posjećuje zatvore te razgovara sa zatvorenicima kako bi im dao podršku da izdrže kaznu. Posjećuje i članove bandi, koje savjetuje kako izbjeći nasilje.

6. Sačmaricom pucao u aparate za piće

Tijekom studiranja na fakultetu Wesleyan bio je vrlo problematičan. Kao predsjednik bratstva Chi Psi često je urinirao po kućama drugih bratstava, a sačmaricom je znao uništavati aparate za sokove.

7. Navijači mu prijetili smrću, čuvao ga FBI

Belichick je četiri godine bio glavni trener Clevelanda. Kad je otpustio quarterbacka Bernieja Kosara, brojni navijači prijetili su mu smrću. Morali su ga čuvati agenti FBI-ja.

8. Bon Jovi za njega je napisao pjesmu 'Bounce'

Veliki je prijatelj s Jon Bon Jovijem. Upoznali su se tijekom 80-ih. Bon Jovi je2003. napisao pjesmu “Bounce” u čast Belichicku.

9. Zbog špijunaže kažnjen s pola milijuna dolara

Belichick je često ispitivao granicu koliko daleko može rastegnuti pravila NFL-a. Zbog snimanja protivničkih signala kažnjen je s 500.000 dolara. Nikad nijedan trener u povijesti NFL-a nije dobio veću kaznu. Belichick je priznao krivicu, ispričao se i platio. Kažnjen je i klub, Patriotsi su morali platiti 250.000 dolara.

10. Odličan je igrač skvoša i lacrossa

Najbolji NFL trener svijeta na sveučilištu je bio kapetan lacross momčadi, a odlične rezultate na sveučilišnoj razini ostvarivao je i u skvošu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 07.02.2017.

    Jeste dosadni s njim.. Lik osvoji NFL u rekordnoj utakmici, i odmah ga nazivate hrvatom jer su vezice desne patike njegovog šukundjeda proizvedene u hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare