To je to što me zanima!

Sve po starom: Hamilton kreće prvi u Štajerskoj, ostavio ostale u prašini u kvalifikacijama...

U sve tri kvalifikacijske runde Hamilton je imao najbolja vremena, a u završnom krugu kvalifikacija je sve konkurente ostavio za više od 1.2 sekunde iza sebe. Drugi je bio Verstappen
Vidi originalni članak

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) osvojio je prvu startnu poziciju za nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Štajerske na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, nakon što je bio nadmoćan u subotnjim kvalifikacijama održanim u teškim vremenskim uvjetima i na kišom natopljenoj podlozi.   

U sve tri kvalifikacijske runde Hamilton je imao najbolja vremena, a u završnom krugu kvalifikacija je sve konkurente ostavio za više od 1,2 sekunde iza sebe. Drugo vrijeme je imao Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), a iz drugog reda će startati Španjolac Carlos Sainz Jr. (McLaren) i Finac Valtteri Bottas (Mercedes).

Loš dan su imali vozači Ferrarija. Nijemac Sebastian Vettel je završio kvalifikacije na 10. mjestu, a Charles Leclerc nije ni sudjelovao u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi sa 11. vremenom.

Veliko razočaranje doživjeli su vozači Racing Pointa. Meksikanac Sergio Perez, koji je imao najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga u petak, ispao je već nakon prve kvalifikacijske runde, a Kanađanin Lance Stroll je završio nastup u drugoj rundi sa 13. vremenom kvalifikacija.

Druga utrka nove sezone Svjetskog prvenstva formule 1 na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 15 sati i 10 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • gordi 11.07.2020.

    novac je uništio ovaj predivan sport.

  • nebojša r 11.07.2020.

    U prašini? A kiša padala.....

  • finigospodin01 11.07.2020.

    Williams i McLaren su bili super danas

Komentiraj...
Vidi sve komentare