To je to što me zanima!

Svečano zatvorene Igre u Vancouveru, čeka se Soči

Dojmljivom ceremonijom u Vancouveru svečano su zatvorene Zimske olimpijske igre 2010. godine. Hrvatska je uzela tri medalje, dva srebra i broncu
Vidi originalni članak

Pred 60.000 gledatelja na zatvorenom stadionu BC Place u Vancouveru svečanom ceremonijom su zatvorene Zimske olimpijske igre u Vancouveru 2010. Igre, koje su započele stravičnom pogibijom na treningu gruzijskog sanjkaša Nodara Kumaritašvilija, zatvorene su u spektakularnoj ceremoniji u kojoj je sudjelovalo 2400 izvođača. Kao što je olimpijski običaj, svi sportaši na stadion su ušli zajedno kao jedna nacija sportaša, a ne više podijeljeni po zemljama kao na otvaranju. Zastave zemalja sudionica nosili su uglavnom veterani s najviše Igara iza sebe. Hrvatski je stijeg tako nosio Ivan Šola, kormilar našeg boba četverosjeda i najstariji naš sportaš u Kanadi. Nakon što se 16 dana vijorila u Vancouveru, zastava s olimpijskim kurgovima predana je gradonačelniku ruskog Sočija, domaćinu sljedećih Igara 2014. godine.
- Došlo je vrijeme da kažemo doviđenja - da kažemo hvala. I da možda usporedimo Kanadu prije i Kanadu poslije Igara. Vjerujem da nas sada bolje poznajete - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora John Furlong. Jacques Rogge, predsjednik MOO-a, ZOI je proglasio vrlo prijateljskima te je odao počast preminulom gruzijskom sanjkašu. Igre su i službeno zatvorene spuštanjem zastave i gašenjem plamena.


HRVATSKA OSVOJILA TRI MEDALJE
Hrvatsku je u Vancouveru zastupalo 19 sportaša, a u domovinu se vraćaju s tri osvojene medalje. Ivica Kostelić osvojio je dva srebra, u superkombinaciji i slalomu, a biatlonac Jakov Fak u utrci na 10 kilometara sprint uzeo je broncu. S velike tri medalje Hrvatska dijeli 21. mjesto sa Slovenijom. Na prvom mjestu je SAD s 37 medalja, a slijede Njemačka s 30 te Kanada s 26 medalja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrki100 01.03.2010.

    Napokon...

Komentiraj...
Vidi sve komentare