To je to što me zanima!

Šveđanka je pala pred ciljem, Petra Vlhova osvojila Sloveniju

Slovakinja Petra Vlhova osvojila je veleslalom za Zlatnu lisicu koji je zbog nedostatka snijega premješten s Mariborskog pohorja u Kranjsku Goru. Mikaele Shiffrin nije bilo zbog smrti oca
Vidi originalni članak

Slovačka skijašica Petra Vlhova pobjednica je slaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori.

Vlhova je nastavila niz pobjeda, no veliku nesreću imala je švedska skijašica Anna Swenn Larsson, koja je vodila nakon prve vožnje, u drugom laufu imala veliku prednost dovoljnu za prvu pobjedu, ali je pala netom prije ulaska u cilj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vlhova je nakon prve vožnje bila tek četvrta, a kako Mikaela Shiffrin nije nastupila zbog smrti oca Jeffa, u Kranjskoj Gori je na pomolu bilo veliko iznenađenje jer su unatrag tri godine samo Shiffrin i Vlhova osvajali slalomske utrke.

Zadnja kojoj je uspjelo prekinuti tu dominaciju bila je Šveđanka Frida Hansdotter u Flachau 2017., a Larsson je nedostajalo nekoliko metara. 

Švicarka Wendy Holdener bila je druga s 24 stotinke zaostatka, a Austrijanka Katharina Truppe treća (+0.89)

Leona Popović je sa startnim brojem 54 zauzela 37. mjesto s 4,13 sekundi zaostatka. Za ulazak među 30 najboljih i drugu vožnju nedostajale su joj 44 stotinke.

Vlhova je pobjedom i s 460 bodova pretekla Shiffrin (440) u poretku slaloma, dok u ukupnom poretku Amerikanka vodi s 1225 bodova ispred Talijanke Brignone (1112) i Vlhove (1071).

(jt)

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Blue Star 16.02.2020.

    Nekad su Sloven (ci) ke bile nešto u skijanju a onda su " Izbrisani " postali većina u Deželi 😄

  • Pao i ustao. 16.02.2020.

    Petra je i zgodna,ne samo da je najbrža,nego je i komad.

  • Greatest-Of-All-Time 16.02.2020.

    Najvise mi zao Mikaele bez koje i ne pratim ovo zensko skijanje.Imala je sansu da napadne sve globuse ove godine s obzirom da je u svim disciplinama bila u vrhu i onda se desi to sta se desi...Velika steta.Nadam se da ce ipak skupit snagu i pokusat uzeti veliki globus koji je ujedno i najbitniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare