To je to što me zanima!

Jesenska otkrića u HNL-u: Od anonimaca postali su zvijezde

Samo je Dinamo u HNL-u primio manje golova od Splita, na čijem je golu skromni Drnišanin Danijel Zagorac. Upoznali smo i Kvržića, Radonjića, Lulića...
Vidi originalni članak

Tribine bolje popunjene nego posljednjih godina, utrka za prvo mjesto u kojem sudjeluju tri kluba, solidno suđenje i - neka nova imena. Sve to donijela je jesen u HNL-u...

Dinamo se na kraju prvog dijela sezone ipak odvojio, veliki je favorit za novi naslov, a iza njega su se poredali Rijeka, Hajduk, Lokomotiva i Split. Dinamo ima najbolju obranu lige, primila je 13 golova, a sljedeća je Splitova sa 17. A za to je možda i najzaslužniji Danijel Zagorac (26), čuvar splitske mreže.

- Krenuo sam kao napadač s osam godina, ali kad sam prvi put stavio rukavice, znao sam da je to - kaže Zagorac, koji je skupio 570 minuta bez primljenoga gola u nizu.

U Split je došao dok je bio dječak, kao izbjeglica iz rodnog Drniša. I danas živi skromno. Podstanar je, u kućanstvu s bratom, sestrom i roditeljima. Splitovu “jedinicu” zgrabio je na početku ove sezone i do kraja jeseni dokazao da je možda i najbolji golman u HNL-u.

- Što mi je najvažnije? Dres! - kaže Zagorac pa odmah pojašnjava:

- Najvažnije je da mi dres nije velik. Kad je velik, odmah sam 50 posto lošiji golman.

Sanja engleski Premiership, divi se svom uzoru Stipi Pletikosi, ali karijeru želi završiti u samo jednom klubu...

- DOŠK iz Drniša! Volio bih barem jednu sezonu odigrati za klub iz rodnoga grada - kaže Zagorac, koji će se na kraju sezone, u svibnju, i oženiti.

A sezonu iz snova igra i Zoran Kvržić. Došao je u Rijeku iz Osijeka tiho, bez velike pompe, a danas Kek više ne može bez njega. Na igrača koji je prije manje od tri godine igrao za HAŠK, u trećoj ligi, ozbiljno računa i izbornik reprezentacije BiH Safet Sušić, koji će ga voditi na SP.

- Kad sam zabio gol Hajduku na Poljudu, sve se okrenulo - kaže Kvržić, koji je ne tako davno igrao za reprezentaciju BiH u malom nogometu.

- Dok sam bio u HAŠK-u, dvojio sam ostati u velikom ili se vratiti malom nogometu - sjeća se Kvržić teških dana.

Ovu jesen pamtit će i Dinamovi Brozović i Antolić, hajdukovci Bencun, Pašalić i Mikanović, 17-godišnji Osječanin Lulić, kao i napadač Istre Radonjić. Unatoč svim problemima, HNL je ipak uspio iznjedriti nekoliko jako lijepih jesenskih priča...

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Ivan Žurić, novinar 22.12.2013.

    Čini se da nam nogometna liga i nije tako loša, što Vi mislite? Imate li još koju lijepu i pozitivnu priču? Javite nam

  • limex1989 22.12.2013.

    mene su se osobno dojmili Mikanović i Lulić...ali i ostali su odlični

  • TiciCaca 22.12.2013.

    "Samo je Dinamo u HNL-u primio više golova od Splita," znači dinamo je dobio najviše golova ove sezone?

Komentiraj...
Vidi sve komentare