To je to što me zanima!

Svi se čude Pitani: O čistom je penalu odlučivao čak 5 minuta

Adrian Jusino je rukom zaustavio ubačaj Richarlisona, a Nestor Pitana je smatrao da to nije penal. Tek kada su mu iz video sobe javili da pogleda snimku, promijenio je svoju odluku. Ali trebalo mu je za to nekoliko minuta
Vidi originalni članak

Tek je krenulo drugo poluvrijeme na utakmici Brazila i Bolivije. Domaćin Copa Americe je dominirao prvim poluvremenom i pravo je čudo da su Bolivijci uspjeli sačuvati praznu mrežu u prvih 45 minuta utakmice. Richarlison je ušao s loptom u kazneni prostor, namjestio se i oštro pokušao ubaciti, ali je loptu rukom zaustavio Adrian Jusino.

Iako se jasno vidjelo da je riječ o čistom penalu, glavni suda Nestor Pitana je imao svoje nedoumice. Odmahnuo je rukom, ali kada su se Brazilci krenuli prosvjedovati, Pitana je dozvao pomoćnike u VAR sobi i tražio da mu puste ponovljenu snimku. Otišao je do televizora i tamo čitavih pet minuta iznova gledao što se točno dogodilo. Na kraju je ipak odlučio suditi penal. Zabio ga je Coutinho, a Brazil je na kraju slavio s 3-0.

Pitana je sudio finale Svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske. Prije utakmice se o njemu pričalo kao o sucu koji je lak na kartonima i penalima, a upravo je iz penala Francuska povela s 2-1 u Moskvi. Pitana je pokazao na bijelu točku nakon što se lopta odbila od ruku Ivana Perišića, a Griezmann je zabio gol. I tada je dugo gledao ponovljenu snimku.

- Pomoćnik je pokazivao ispucavanje vratara, a ja sam mu rekao neka pričeka, jer Griezmann i Pogba su pokazivali da je bilo igranje rukom. To sam prenio video sucu, a on mi je savjetovao da ne dajem znak za nastavak igre, nego da pogledam usporenu snimku. Otišao sam, pregledao snimku i na kraju dao penal Francuskoj - ispričao je Pitana nekoliko mjeseci nakon Svjetskog prvenstva.
 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • valter111 15.06.2019.

    Čovik je uništija finale svjetskog prvenstva! "Ruka" je bila u 33' a penal se izveja u 39'! Ok, oni su dobili ali kad te toliko vrimena neko drži na ledu i dosudi takav penal u takvoj utakmici, nemoguće se vratiti. G. Nj. I. D . A. plaćena.

  • bedak11 15.06.2019.

    Kriminal od suca ali fino slusa naredbe pa ga jos uvijek drze. Koristan je ako je na tvojoj strani

  • Borislav Brnada 15.06.2019.

    Drugi su nas osudili i dosudili jedanesterac 100% a ne on.Finale sam gledao i morao je taj penal dosuditi jer je dosta vremena razmišljao i ako je razmišljaoi to je vidio Citav svijet. Drugo nasjedao je na glumu francuskih igrača i tu nas je uništio na cemu mu mnogo zamjeram. Nije da ga branim a vi ste svi gledali Finale, to je samo moje mišljenje i mislim da je ispravno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare