To je to što me zanima!

Švicarac Roger Federer osvojio prvi turnir u 2008.

Prvi igrač svijeta je osvojio svoj prvi ATP turnir u 2008. godini. U finalu mu je ruski tenisač Nikolaj Davidenko predao meč zbog bolova u nozi
Vidi originalni članak

Rus Nikolaj Davidenko predao je finale ATP turnira u Estorilu Rogeru Federeru, makar je u tom trenutku imao veći broj osvojenih poena i jedini break u meču...
Roger Federer je osvojio prvi set nakon što je dobio tie-break 7-5, dok je u drugom setu Nikolaj Davidenko napravio break i vodio 2-1 nakon čega je odlučio predati finalni meč zbog bolova u nogi.
Treba istaknuti kako je na kraju meča Davidenko imao veći broj osvojenih poena (56-55), te je jedini napravljeni break u meču napravio upravo ruski tenisač, u prvom gemu drugog seta.
Isto tako, Federer je spasio set loptu Davidenka kod 6-5 u prvom setu, te je meč upotpunosti bio izjednačen prije nego što je Davidenko odlučio predati.
Federer je ovim osvojio prvi turnir u 2008. godini, a ako ne računamo tri osvojena turnira na zemlji u Hamburgu (2005., 2006. i 2007.), onda je ovo Švicarcu prvi turnir na zemlji nakon 2003. godine i Münchena. 

ATP ESTORIL FINALE:
Federer (1) - Davidenko (2) 7-6(5), 1-2, predaja Davidenka 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare