To je to što me zanima!

Svijet Formule 1 zavijen je u crno: Preminuo Jules Bianchi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Francuski pilot Formule 1 Jules Bianchi preminuo je u noći s petka na subotu u bolnici u Nici od posljedica nesreće koju je doživio prošle godine na VN Japana
Vidi originalni članak

Devet mjeseci nakon strašne nesreće na Velikoj nagradi Japana preminuo je Jules Bianchi (25). Francuski pilot Formule 1 preminuo je noćas u bolnici u Nici od posljedica grozne nesreće 5. listopada prošle godine kada se svojim bolidom Marussije pri velikoj brzini zabio u dizalicu koja je stajala pokraj staze.

Utrka je bila vožena po velikoj kiši, a stravičnu cijenu platio je mladi Francuz. Bio je u komi posljednjih devet mjeseci, a posljednje mjesece proveo je u bolnici blizu obiteljske kuće u Nici.

"Jules se, kao i uvijek, borio do kraja , no njegova borba noćas je  završila. Osjećamo tugu i neopisiv gubitak u našim srcima. Želimo se zahvaliti medicinskom osoblju u Francuskoj i Japanu koji su se borili za našeg Julesa. Hvala njegovim kolegama, prijateljima i svima ostalima koji su mu pružali podršku posljednjih mjeseci i koji su nama dali snage da se borimo u ovim teškim vremenima", poručila je Julesova obitelj u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Sjećanje na Julesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Formuli 1 Bianchi je debitirao 2013., a još 2011. bio je testni vozač Ferrarijeve akademije. Od mladog Francuza oprostila se i njegova bivša momčad Manor.

"Shrvani smo gubitkom Julesa nakon tako teške borbe. Bila nam je čast što je vozio za našu momčad ", napisali su na službenom Twitteru.

Bianchi je u teškoj nesreći izgubio svijest na samoj završnici utrke nakon što je podletio pod dizalicu koja je sa staze uklanjala bolid Adriana Sutila. Odmah je prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da se radi o teškoj ozljedi glave te je podvrgnut hitnoj operaciji.

"Slušajući i čitajući vaše poruke shvatili smo da je Jules dotaknuo brojna srca diljem svijeta. Molimo vas da poštujete našu želju za privatnošću u ovim teškim trenucima", za kraj su poručili iz Bianchijeve obitelji.

Od Bianchija se cijelo jutro oprašta auto-moto svijet.

" Noćas smo izgubili doista velikog čovjeka i pravog borca. RIP Jules, moja iskrena sućut njegovoj obitelji ", napisao je Jenson Button .

" Izgubili smo jednog od najboljih ljudi i vozača koje sam upoznao. Puno ćeš mi nedostajati, moj prijatelju ", piše Roman Grosjean .

" Ujutro me dočekala ova jako tužna vijest. RIP Jules. Nikada te nećemo zaboraviti. Moje misli su s njegovom obitelji ", napisao je Valtteri Bottas .

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Bassanac 18.07.2015.

    F1 je ipak opasan sport - Jules, pocivao u miru :(

  • Obi-Wan Kenobi 18.07.2015.

    nadao sam se da ćemo čitati vijest o tome kako se oporavio ali nažalost ništa.bio je veliki talent ali pitanje je tko će odgovarati za to što se dogodilo.rip jules bianchi

  • napoleonov sin 18.07.2015.

    suzuka je opasna staza za ovo su sve krivi bili suci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare