To je to što me zanima!

Svjetski prvak iz '86.: Barca je s tiki-takom oštetila nogomet

Bivši argentinski reprezentativac i svjetski prvak iz 1986., Jorge Burruchaga, žestoko se obrušio na Barcelonu i stil nogometa koji Katalonci njeguju. Smatra da su oštetili nogomet
Vidi originalni članak

Nekad kažem da je šala, ali stvarno sam ozbiljan: 'Barcelona je oštetila nogomet', smatra bivši argentinski reprezentativac Jorge Burruchaga (56) koji je sa svojom domovinom osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine.

Argentincu posebno smeta jedna stvar.

- Najgoru stvar koju je učinila argentinska reprezentacija bio je pokušaj kopiranja Barcinog stila. Katalonci su jedinstveni i obilježili su jednu eru nogometa, ali ne mogu svi biti kao oni - smatra Burruchaga.

- Danas, ako ne igrate od noge do noge, optužuju vas da ne znate igrati nogomet - rekao je Burruchaga za La Nacion.

Ipak, nije Burruchagi sve negativno u Barceloni. Jednog čovjeka obožava.

- Lionel Messi najbolji je na svijetu, nema dvojbe. Taj dečko želi osvojiti nešto s Argentinom, to ga muči i prati kroz cijelu karijeru. Uvijek je bio blizu, ali nikako da osvoji... - završio je Burruchaga koji danas obnaša ulogu team menadžera argentinske reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • tocilo 17.04.2019.

    Nogomet je ponajviše oštetio ogroman novac.Sva kvaliteta se skoncetrirala u nekolicinu klubova. Kad netko izbaci Barcelonu,Juve,Real,City to se prikazuje kao čudo,ne bi reć da ih je neki trećeligaš izbacio a ne momčadi poput Ajaxa.Ovo što je napravio Ajax,ove godine,koštat će ga gubljenja pola momčadi nakon kraja sezone.To je rak rana današnjeg nogometa a ne pojedini sustavi igre.

  • 17.04.2019.

    Slazem se. Nema vise tko opaliti s 30 m da vidis neki eurogol. Neki dan gledam Cuadrada i covjek na 8 metara hoce da prodje igraca. Udri tu loptu. Neces dobit ako imas 1 udarac u okvir a 70 % lopte u nogama. Veca je vjerovatnost ako ih 10 opalis

  • giovanni123 17.04.2019.

    Rakija je losa navika ..tko zna igra , tko nemoze i nezna buni se ..vježbaj hehehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare