To je to što me zanima!

Svjetski prvak u biciklizmu pronađen mrtav u stanu...

Dajka je pronađen mrtav u stanu u Adelaideu. Naslov svjetskog biciklističkog prvaka osvojio je 2002., a u posljednje je vrijeme patio od depresije
Vidi originalni članak

Australac Jobie Dajka (27), svjetski biciklistički prvak iz 2002., pronađen je mrtav u svom stanu u Adelaideu. Policija još ne zna uzrok smrti, no u nasilnu se smrt za sada ne sumnja. Naslov svjetskog prvaka u sprintu Dajka je osvojio 2002. u Danskoj, no 2004. bio je pod istragom zbog sumnje u uzimanje droge. OI u Ateni propustio je jer je lagao dopinškim istražiteljima, a zbog toga su ga izbacili i iz reprezentacije. Nakon završene istrage ipak ga nisu kaznili. No Dajkine nevolje niti tu ne prestaju te su ga kasnije suspendirali na tri mjeseca zbog fizičkog obračuna s trenerom. Zbog upropaštene karijere patio je od depresije i alkoholizma pa se i tu mogu tražiti uzroci iznenadne smrti bivšega svjetskog prvaka.
- Bio je iznimno talentiran i jedan od naših najboljih biciklista - rekao je Mike Victor, predsjednik australskoga biciklističkog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare