To je to što me zanima!

Svrgnuo 'kralja zemlje' s trona: Đoković je zaustavio Nadala!

Fenomenalni Novak Đoković zaustavio je impresivnu seriju Rafe Nadala od čak 37 uzasopnih pobjeda na zemlji. Srbin je u finalu Madrida ostvario 32. pobjedu u nizu
Vidi originalni članak

Impresivna serija od 37 uzastopnih pobjeda Rafe Nadala na zemlji konačno je došla kraju. A jedini čovjek koji mu je mogao pomrsiti račune je impresivni Novak Đoković! Srpski tenisač je Nadala u njegovom 'dvorištu' Madridu s trona zbacio rezultatom 7-5, 6-4.

Nezaustavljivi srpski tenisač nastavio je pobjednički pohod u 2011. ostvariviši 32. pobjedu u nizu bez ijednog poraza. Za novi trijumf trebalo mu je dva sata i 18 minuta iscrpljujuće borbe protiv Nadala nakon čega je dignuo ruke i o osjećajem olakšanja počeo slaviti.

Drugi tenisač svijeta Španjolca je porazio i u prehodna dva navrata u Indian Wellsu i Miamiju, ali ova pobjeda je tim veća što je desetu jubilarnu pobjedu protiv Nadala (u 26. ogleda) ostvario na zemlji.

Uzbudljivi meč Đoković je otvorio s 4-0 i imao je priliku kod 5-3 uzeti prvi set. Nadal se vratio, no samo prolongirao uvodnu dionicu u kojoj je srpski tenisač stigao do 0-40 na servis Španjolca kod 6-5 u svoju korist. Realizirao je prvu set-loptu pogodivši vrh mrežice uz koju se loptica spustila ostavivši Nadala bez šanse za vraćanje.

Drugi set prvi je nositelj otvorio breakom, a Đoković odmah poravnao na 1-1. Svaki je tenisač držao svoj servis do 5-4 kada Srbin ponovno dolazi do 0-40 i pobjede nakon što je Nadal promašio kod 15-40.

Đokovićeva iznimna serija rezultirala je pobjedama na Australian Openu, u Dubaiju, Indian Wellsu, Miamiju, Beogradu i sada u Madridu gdje je upisao 34. uzastopnu pobjedu ukupno, a 32. ove godine. Suparnik koji će ga zaustaviti još se čeka...

ATP Madrid, finale:

Đoković (2) - Nadal (1) 7-5, 6-4

Idi na 24sata

Komentari 84

  • sajkodog 11.05.2011.

    kapa do poda...

  • svesezna 10.05.2011.

    Nole majstore,ponosimo se tobom!!!!!!!

  • love_tenis 09.05.2011.

    ljudi, Nole je trenutno u fantastičnoj formi..... i svaka mu čast, ali ipak je Rafa puno toga napravio to će teško nekome poći za rukom... čovjek je najmlađi tenisač na svijetu koji je osvojio prvo mjesto.... tako da što se mene tiče Rafa je ipak najbolji, a to će se dokazati već za par dana u finalu Rima..... :) pozz

Komentiraj...
Vidi sve komentare