To je to što me zanima!

Ta nesretna žuta devetka: Dudu podsjetio na Šukera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Wenger nije zamjerio: Iako je Eduardo promašio penal protiv Rome, Arsenalov trener nahvalio je momčad koja je “pokazala mentalnu snagu”
Vidi originalni članak

Nemojte me pitati jesam li ja Šuker! Još mnogo moram raditi da bih dostigao takvoga strijelca kakav je bio Šuker, rekao je Eduardo da Silva prije otprilike dvije i pol godine. Tek je počeo zabijati u reprezentaciji, ali zabijao je s takvom lakoćom da je doista podsjetio na Davora. Otad je otišao u Arsenal, ozlijedio se pa vratio, prema nekima već nadmašio velikog Šukera, prema drugima mu još nije ni blizu. No u srijedu navečer bio je doista - novi Šuker.
Davor je, naime, 2000. u žutom Arsenalovu dresu s brojem devet pucao lijevom nogom u prvoj seriji izvođenja penala. I pogodio stativu, a Arsene Wenger zabrinuto skočio s klupe. Dudu je sa sličnim žutim, Arsenalovim dresom, s istim brojem devet na leđima, u prvoj seriji penala pucao, naravno, lijevom nogom i golman Rome Doni mu je obranio. Poput Šukera bio je razočaran, a Wenger je i sada, sjetivši se možda i Davora, zabrinuto skočio s klupe. Nesretna žuta devetka je ostala, promijenio se jedino ishod, Eduardo je imao više sreće. Šuker je tada izgubio finale Kupa Uefe od Galatasaraya, a sad je Arsenal prošao Romu i ušao u četvrtfinale Lige prvaka.
- Moja je momčad pokazala veliku mentalnu snagu u ovoj utakmici. Prvo smo primili rani gol, a onda i promašili prvi penal te smo se unatoče tome uspjeli vratiti i pobijediti - rekao je Arsene Wenger koji, očito, Eduardu nije zamjerio nepreciznost s bijele točke.
Inače, Dudu je dosad dvaput promašio penale. Jednom mu je obranio Osijekov golman Skender, no taj je udarac ponavljao, a jednom Šibenikov golman Čavlina. Ali, tad je već bilo 3-0 za Dinamo...




PENALE ĆE PUCATI - PLETIKOSA?
Luka Modrić promašio je penal na Euru te protiv Andore, a nije htio pucati za Tottenham protiv Manchestera. Srna još pamti promašaj na SP-u s Japanom, Kranjčar je promašio u Portsmouthu, Olić u HSV-u. Na Euru su u susretu s Turcima neprecizni bili i Rakitić i Petrić pa ne bi bilo čudno da u reprezentaciji penale ubuduće puca Pletikosa.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bosnia_80 13.03.2009.

    nemojte molim Vas pričati o državljanstvima i igračima koji se odriču svoje domovine.....bar Vi u hrvatskoj na to nemate pravo.. u svakoj hrvatskoj reprezentaciji, počevši od nogometa, preko košarke, rukometa, tenisa...ima toliko bosanaca i hercegovaca da je to žalosno:( koliko je samo onih koji su, kako je neko tamo rekao za dudua, izdali svoju zemlju! sjetimo se samo zvone bobana, marija stanića, živkovića..pola "one najsjajnije" rukometne ekipe bilo je sastavljeno od momaka iz BiH...i danas ta praksa postoji, jer čim se koji talenat pojavi, odmah ga se želi obući u kockasti dres...a bosnu ko j**e

  • zoran123456 13.03.2009.

    FAIL ! :-)

  • Siljota 12.03.2009.

    MAX.RI nije se Eduardo odrekao svog državljanstva, već ima dvojno državljanstvo. I meni je drago je kaj igra za Hrvatsku repku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare