To je to što me zanima!

Taekwondo: Brečić juniorski prvak Europe, Tenjer brončani

Lovre Brečić je juniorski prvak Europe u taekwondou, a Josip Tenjer brončani. Epilog je to drugog dana prvenstva koje se održava na Cipru, u gradu Pafosu...
Vidi originalni članak

Izvrstan dan i četiri velike pobjede upisao je Lovre Brečić iz splitskog Marjana te tako nastavio niz hrvatskih uspjeha. U prvom kolu kategorije do 48 kilograma doslovno je deklasirao Armenca Levona Madatyna sa 20-1, u četvrtfinalu je pregazio i Bjelorusa Džinasa Varavu rezultatom 14-2, te na taj način stigao do polufinala i sigurnog odličja.

Borba protiv reprezentativca Turske Refika Erdema bila je finale prije finala, ali je Lovre još jednom bio koncentriran te sa 9-7 ostvario plasman u finale u kojem je za potvrdu naslova slavio nad Moldavcem Vadimom Dimitrovim 11-9.

Do bronce je stigao Josip Tenjer iz Pantere te tako kompletirao paket medalja za Hrvatsku u prva dva dana nakon zlata Lovre Brečića i srebra Tanje Rastović. U osmini finala je slavio protiv domaćeg borca Georgiua Theodorosa prekidom pri vodstvu 8-1, dramatično četvrtfinale je prošao pobjedom 6-5 protiv Musluma Tazegula, reprezentativca Turske, ali ga je na koncu u polufinalu zaustavio Hasan Ahmed Koca iz Njemačke s tijesnih 9-8.

Drugog dana prvenstva nastupili su još Adrian Vraneša iz Osvita te Dora Horvat iz Pantere. Bolji od Vraneša u osmini finala bio je Mađar Peter Kulcsar dok je Dora izgubila na zlatni bod od Nefeli Papa.

Prvenstvo za hrvatske predstavnike još nije gotovo jer na tatami u konkurenciji od 400 natjecatelja iz 43 države tek treba devet naših reprezentativaca.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • neznasovogcara 09.10.2011.

    Moj kolega je europski prvak u taekwondou,nikad nitko nije pisao ništa o njemu,drugi dan crni pojas,100 borbi i priznanja...očito da je mali tatin sin čim je u novinama

  • Proofx 07.10.2011.

    Koje san ja sriće pa iden sa Lovron u školu!!!! TO LOVRE SVAKA TI DALA :DDDD

  • teodora 07.10.2011.

    Čestitke i Lovri i Josipu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare