To je to što me zanima!

Talijan opasno visi, a na klupu reprezentacije stiže Mamić?

Zoranu Mamiću ide na trenerskom planu. Osvojio je simpatije nogometnih fanova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i dobro kotira za poziciju izbornika te zemlje koju trenutno vodi legendarni Zaccheroni
Vidi originalni članak

Bivši trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić uživa veliki ugled u arapskim zemljama. Nakon što je dvije godine uspješno predvodio Al-Nassr, sada je trener Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Upravo ga iz te zemlje zovu na razgovore oko preuzimanja izborničke funkcije A selekcije.

Reprezentaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata ide izuzetno loše i u ovoj kalendarskoj godini imaju tek jednu pobjedu protiv slabašnog Laosa (3-0). Ne bi to bilo ništa čudno da na klupi te arapske zemlje ne sjedi studiozni talijanski stručnjak Alberto Zaccheroni.

- Iznimno sam ponosan što se moje ime povezuje s klupom reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ona već ima izbornika. Gospodin Zaccheroni je vrhunski trener s velikom karijerom, a ja kao trener Al Aina usredotočen sam samo na iduću utakmicu. Nastavit ćemo podržavati reprezentaciju kao što smo uvijek radili - poručio je Mamić u rujnu kad ga se i počelo povezivati s klupom reprezentacije.

Ipak, Zaccheroni je svoje šanse prokockao, a sada mu traže nasljednika. Osim Mamića, u igri je navodno i nekadašnji Mourinhov pomoćnik Rui Faria koji slovi za sjajnog taktičara što je segment na kojem arapske momčadi moraju najviše poraditi.

Savezu Ujedinjenih Arapskih Emirata je stalo do reprezentacije i rezultata, budući da su iduće godine domaćini Azijskog kupa. Postoji opcija da Zoran Mamić preuzme reprezentaciju samo na tih mjesec dana natjecanja i zamrzne status u klubu, a postoji mogućnost da paralelno obnaša dužnost prvog trenera u Al-Ainu i bude na izborničkoj funkciji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • @everything_burns 19.10.2018.

    da se barem vrati u dinamo..

  • 19.10.2018.

    Kad ode Dalic ne vidim nikoga na klupi Hrvatske nego Zorana Mamica!

  • Liberalist 19.10.2018.

    Svaka cast ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare