To je to što me zanima!

Talijani drmaju Kinom: Nakon Lippija, doveli i novu legendu

Fabio Capello je treće veliko ime u kineskom nogometu jer prvaka Guangzhou Evergrandea vodi Luiz Felipe Scolari, a reprezentaciju Marcello Lippi
Vidi originalni članak

Talijanski trener Fabio Capello prihvatio je u nedjelju vođenje kineskog prvoligaša Jiangsu Suninga, a nagađa se da će čuveni talijanski strateg imati jednu od najvećih plaća među trenerima u svijetu. 

Capello je na klupi kineskog kluba naslijedio Južnokorejanca Choi Yong-sooa, koji je dobio otkaz nakon što je Jiangsu ispao u šesnaestini finala azijske Lige prvaka od Shanghai SIPG, a u prvenstvu su pretposljednji. Klub iz Nanjinga četvrti je najbogatiji u Kini, jednom su bili prvaci, a u postavi imaju Brazilce Alexa Teixeiru i Ramiresa, te Kolumbijca Rogera Martineza.  

Capello je svoje "zlatne dane" imao 1994. kada je s Milanom postao prvak Europe, a vodio je i Real, Juventus i reprezentaciju Engleske na SP 2010. Neuspješnu epizodu imao je za kormilom selekcije Rusije, a 70-godišnji trener je nakon dvije godine pauze odlučio prihvatiti bogatu ponudu Kineza od, kako se navodi, 10 milijuna eura po sezoni. 

On je treće veliko ime u kineskom nogometu jer prvaka Guangzhou Evergrandea vodi Luiz Felipe Scolari, a reprezentaciju Marcello Lippi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • obama terorist 11.06.2017.

    Ima 10god niti jedan a ni drugi ne fale Europi...da ih netko vamo hoce mozda nebi otisli...scolari,erikson isto dvi glupe glave...sposobne i najbolje ekipe upropastit!!Evo sada bi mogli Pepea kupit real svakako ne zna sta ce sa njim a volio bi zaradit..

  • NIKE 11.06.2017.

    Scolari je klaun , ne sjećam se da je vodio i jedan europski klub te ostvario bolje rezultate sa njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare