To je to što me zanima!

Talijani se promjenom pravila poklonili neuništivom kapetanu

ZAMJENA DRESOVA Najveći golman svih vremena Gigi Buffon večeras će protiv Makedonije nositi plavi dres, dok će ostatak njegove momčadi biti u bijelom. Takvo nešto još nije viđeno...
Vidi originalni članak

Legendarni talijanski golman Gianluigi Buffon (39) večeras upisuje svoj 172. nastup za Italiju. Večeras je veliki dan za njega jer će u utakmici protiv Makedonije kapetan nositi plavi dres, dok će igrači biti u bijelom.

To će mu biti po prvi i jedini put u neponovljivoj karijeri.

- Nešto ovakvo još nije viđeno u nogometu - poručili su iz nogometnog saveza.

Gigi će tako jedini danas promovirati novi grb i prvu garnituru dresova reprezentacije, a ostali igrači to će moći tri dana poslije protiv Albanije. Onda će se Buffonu vratiti običan golmanski dres.

Originalnom zamjenom dresova Talijani odaju počast najvećem golmanu svih vremena koji ih je 2006. sjajnim izdanjima odveo do svjetskog zlata u Njemačkoj.

Uz sve ovo, Talijani su angažirali 'Kamp Seedorf', skupinu umjetnika specijaliziranih za grafite vezane uz nogomet. Oni crtaju murale u svim zemljama u kojima je Buffon nastupao na Svjetskim prvenstvima.

Jedan je nacrtan i u Torinu. Što zbog njegovog Juventusa, što zbog toga što na Olimpicu u Torinu Gigi igra u plavom dresu.
 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Joker123 06.10.2017.

    Legenda

  • nestimene 06.10.2017.

    Legenda

  • Zmar116 06.10.2017.

    Rijetko je da se vrhunski igrač i dobar čovjek spoje u istoj osobi...Ovo je takav slučaj...Kapa do poda..Ipak nek se povuće na vrijeme ,da mu se na kraju karijere ne dogodi kakva blamaža poput onoga što se dogodilo Boltu u atletici...

Komentiraj...
Vidi sve komentare