To je to što me zanima!

Talijani zvali don Massimiliana da im pomogne uoči Hrvatske

Dan prije utakmice s Hrvatskom Talijani će kolektivno ići na misu.
Vidi originalni članak

Nitko u talijanskom taboru ne spominje nikakav strah od Hrvatske, no ipak su u svoj kamp pokraj Firence pozvali Massimiliana Gabriccija, duhovnika kojeg se može nazvati i službenim svećenikom “azzurra”.

U lipnju je don Massimiliano, kojeg talijanski reprezentativci obožavaju, imao i prekomorsku intervenciju. Neposredno uoči početka SP-a Andrea Pirlo ga je pozvao u pomoć jer je bio u depresiji zbog raspada braka. Gabricci je razgovarao s njim, pomogao mu, no nije mogao pomoći Italiji da prođe grupu.

Ovog puta Pirla nema u sastavu, Antonio Conte morat će bez njega, ali i bez Verrattija, Bonuccija, Barzaglija... A kad je već tako, talijanski izbornik nije želio biti i bez svećenika.

U subotu će don Massimiliano Gabricci doći u kamp Coverciano, u kojem se Talijani pripremaju za okršaj s Hrvatskom, i služiti misu za igrače. Nije obavezna, na njoj će biti samo oni igrači koji sami to žele, no i tim činom Conte je pokazao koliko ozbiljno shvaća ovu utakmicu. Nije prvi put da uoči susreta traže pomoć s nebesa, ali to je prilično dobar pokazatelj da je mobilizacija u talijanskim redovima potpuna.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marnk1950 14.11.2014.

    budemo li imali upola zelje i naboja ko mlada (b)momcad nece im pomoc ni papa ni svi sveci skupa :)

  • 14.11.2014.

    Bravo Azzuri, sa ovime ste se definitivno izdali, sad smo 100% sigurni u to da nas se Italijani boje... sad ih treba poderati...

  • guigou 14.11.2014.

    Možemo očekivati slijedeći članak koji bi išao otprilike ovako: " Šuker oprezan uoči Italije: Kovaču poslao don Kaćunka".

Komentiraj...
Vidi sve komentare