To je to što me zanima!

Tamburaši za gimnastičare: I u Rio de Janeiro idu po medalje

Hrvatski osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu u gimnastici, Filip Ude i Marijo Možnik, imali su bogat doček u Zračnoj luci Pleso. Medalje će loviti i u Riju 2016.
Vidi originalni članak

Očitali smo lekciju velesilama na SP-u. I Kinezima, Rusima, Amerikancima... Pokazali smo im i da jedna mala država kao Hrvatska može osvojiti ne jednu nego i dvije svjetske medalje, rekao je na svečanom dočeku u zagrebačkoj zračnoj luci Flip Ude, srebrni na konju s hvataljkama.

Gimnastičare su na Plesu dočekale obitelji, mnogobrojni prijatelji i tamburaši.

- Moram zahvaliti roditeljima koji su me upisali na gimnastiku da ne radim nepodopštine. Uh, koliko sam samo kreveta kod kuće strgao! I ormara. Nije bilo lako sa mnom dok sam bio klinac - istaknuo je brončani na preči Marijo Možnik.

Čim je pokupio torbu, Ude se izljubio sa suprugom Anom i majkom Miljenkom.

- Šest godina je čekao novu veliku medalju. Bilo mu je jako teško, čak je nakon OI-ja želio odustati. Nije majci to lako proživljavati - rekla je majka Miljenka.

Čakovčanin Ude, nasreću, nije odustao, pa mala Hrvatska na Plesu ponovno slavi svoje velike sportske junake.

- Hrvali su se u karijeri s groznim uvjetima, bolestima, pa ova njihova odličja imaju i ljudsku dimenziju. Vjerujem da će se i s OI-ja u Riju 2016. vratiti s medaljama - rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • strmi007 15.10.2014.

    svaka čast!

  • mery zg 15.10.2014.

    ma svaka vam cas,em trenirate u nemogucim uvijetima,em nemate nikakve place i onda napravite nesto ovakvo,svaka vam cast i kapa do poda

  • dm5992 15.10.2014.

    bravo momci. svaka cast. samo je zalosno sto vise medijskog prostora zauzima nova frizura neke samoprozvane pjevacke zvijezde, nego vase medalje na svjetskom prvenstvu. vi ste ponos ove zemlje i dokaz da se samo upornim radom, redom, disciplinom i odricanjem postizu rezultati vrijedni medalja. hvala vam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare