To je to što me zanima!

Tata: Jakovu se nakupilo gnjeva, a nitko ne pomaže

'Ne zovu ga samo Slovenci, nego mnogi drugi. Još nije odlučio ni za ni protiv da će nastupati za Sloveniju', kaže tata brončanog olimpijca Faka
Vidi originalni članak

Dok je na drugom kraju svijeta Jakov Fak primao brončanu olimpijsku medalju, u Europi je tek počela velika borba Hrvata da zadrže dečka iz Mrkoplja. Slovenci tvrde da će nakon Vancouvera biti njihov. Fak zasad šuti i pokušava sačuvati mir za svoju udarnu disciplinu (20 kilometara), no iz riječi njegovih roditelja može se naslutiti da mu je dosta.
- Razumijem sina jer se u njemu nakupio gnjev. Daješ sve od sebe, a nitko ti ne pomaže. Jakova zovu na sve strane i s obzirom na sve, naravno da je razmišljao o odlasku - rekla je majka Jasminka, koja radi na naplatnim kućicama na autocesti.
Ona i suprug Mario ne žele govoriti o teškom materijalnom stanju, no jasno je da se mnogočega odriču kako bi mogli sufinancirati jednog od najboljih biatlonaca današnjice. U Jakova je HOO u olimpijskoj godini uložio oko 340.000 kuna (160.000 kuna za pripreme, 45.000 za opremu i rekvizite te 12 “plaća” po 7000 kuna). No to nije dovoljno. Biatlon je vrlo skup sport.
- Ne mogu živjeti od biatlona. I dalje sam teret roditeljima - rekao je razočarani Fak, koji u Sloveniji ne bi imao takvih briga.
Osobito nakon što je u Vancouveru odnio medalju ispred nosa njihovu Klemenu Baueru, četvrtoplasiranom na deset kilometara.
- Ne zovu ga samo Slovenci nego mnoge druge nacije. Jakov još nije odlučio ni za ni protiv, pa ne mogu ni potvrditi ni demantirati da će nastupati za Sloveniju - kaže tata Fak.

BOLJI OD BJORNDALENA
Najveći biatlonac svih vremena, Ole Einar Bjorndalen, zaostao je minutu i pol za Jakovom. Zlatni je Francuz Vincent Jay, a srebrni Emil Svendsen

Idi na 24sata

Komentari 37

  • rodrigez 16.02.2010.

    Pa da,sad je slovenija ispred nas 10 godina.Jel u sloveniji bilo 5 godina rata?A Jakov nek radi što hoće,nek ide ili nek ostane.

  • Čegevara 16.02.2010.

    Potpuno ga podržavam,nažalost živimo u svijetu u kojemu je sve podređeno novcu,ne živi se samo od mahanja Hrvatskom zastavom,čovjek je vidio da od Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu sa Matešom i ekipom od pustih obečanja neče dobiti ništa i želi si osigurati bolje uvjete i egzistenciju.

  • pathfinder 16.02.2010.

    Jakove nemoj se mučiti ovdje, u Hrvatskoj se nikad nesto takvo nije cijenilo, niti će se ikada cijeniti, ako će ti oldazka pomoći, mi smo svi uz tebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare