To je to što me zanima!

Terry je iz zaleđa u 98. spasio Chelsea, gol Jelavića u porazu

Nevjerojatno uzbudljivo bilo je drugo poluvrijeme utakmice između Chelseaja i Evertona (3-3). Nikica Jelavić zabio je gol u porazu West Hama kod Newcastlea 2-1
Vidi originalni članak

Everton je bio sekundama daleko od prve pobjede na Stamford Bridgeu nakon čak 20 utakmica, ali veliki previd pomoćnika Mikea Jonesa u 98. minuti spasio je Chelsea poraza. John Terry petom je pogodio za 3-3. Svi golovi pali su u ludom drugom poluvremenu.

Kako je završilo, tako je i počelo. Terry je bio strijelac u 50. minuti, ali u krivu, svoju mrežu. Šest minuta poslije Mirallas na asistenciju Bainesa diže prednost "toffeesa" na 2-0 i, kako se činilo, neizbježan poraz Hiddinkove momčadi. Ali daleko je bio kraj...

Chelsea se vratio u nepune tri minute. Prvo je Diego Costa nakon asistencije Fabregasa u 64. minuti zabio u prazan gol za 2-1, a nedugo potom uloge su se izmijenile. Costa je bio asistent, a Fabregas strijelac i na semaforu je već stajalo 2-2.

Everton je u 90. minuti došao do novog vodstva preko Morija, no nije izdržao dugu sudačku nadoknadu od sedam minuta koja se nastavila dodatne dvije minute. Jones je pustio igru, a Terry je iz zaleđa zabio za konačnih 3-3.

Na semaforu je stajalo 97:53, što je drugi najkasniji gol u premijerligaškoj utakmici u povijesti. Na prvom je mjestu gol Yakubua za Blackburn protiv Wigana 2011. godine (98:14).

Za razliku od Chelseaja, zaostatak od 2-0 nije mogao uhvatiti West Ham bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića, koji je izgubio na gostovanju kod Newcastlea 2-1. "Svrake" su već nakon prvih 15 minuta vodile 2-0 golovima Péreza i Wijnalduma, a tračak nade "čekićarima" donio je Nikica Jelavić u 49. minuti, samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Golova na St. James' Parku više nije bilo pa je West Ham prvim porazom nakon devet utakmica ostao na 35 bodova i petoj poziciji, dok se Newcastle digao iz zone ispadanja, na 16. mjesto.

Uvjerljivu pobjedu nad Crystal Palaceom na Etihadu ubilježio je Manchester City (4-0) uz golove Delpha, Agüera i Silve. Leicester je osvojio tek bod kod davljenika Aston Ville i preuzeo prvo mjesto s bodom više od Cityja i Arsenala, ali i utakmicom više od "topnika".

Premiership, 22. kolo:

  • Tottenham - Sunderland 4-1
  • Bournemouth - Norwich City 3-0
  • Chelsea - Everton 3-3
  • Southampton - WBA 3-0
  • Newcastle United - West Ham 2-1
  • Manchester City - Crystal Palace 4-0
  • Aston Villa - Leicester City 1-1
Idi na 24sata

Komentari 147

  • scalp 17.01.2016.

    Nemožete objavit zasebne članke?

  • carolo 17.01.2016.

    a je ih pokralo.....

  • the devil 17.01.2016.

    kod uefalone,pardon barcelone je. takvo suđenje svakodnevnica..posto pratim ovaj klub nebi vjerovali koliko ga se pokralo ove sezone..sloborno jednom sreca na njihovoj strani ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare