To je to što me zanima!

Teški snovi: Slaven Bilić prespavao jutarnje obveze

Iako neispavan, Slaven Bilić nije djelovao osobito zabrinuto nakon slabe hrvatske generalne probe protiv Mađarske u Budimpešti 8 dana prije Eura
Vidi originalni članak

Ajme, ljudi, ispričavam se, zaspao sam na kauču kad smo se vratili (u 4 ujutro op.a.) i prespavao sam početak pressice. Inače ustajem u 7 i pol, ali me ovo sve poremetilo, rekao je izbornik Slaven Bilić nakon što se konačno ukazao malo poslije nedjeljnog podneva iako je konferencija bila zakazana za 10 sati.
Novinari su smatrali da je zaspao zbog “glavobolje” nakon neuvjerljive predstave u Budimpešti, no Bilić nije zabrinut.
- Nema razloga za uzbunu. Apsolutno se slažem da to nije bilo sjajno, da takvom igrom ne možemo napraviti ono što želimo na Euru, ali bilo je i dobrih stvari. Bilo je evidentno da su se neki igrači čuvali, što ne odobravam, ali ih razumijem. Nitko ne želi riskirati prije Eura. - počeo je izbornik izlaganje.
- Jako dobro smo reagirali u fazi obrane, oni osim onog neregularnoga gola nisu nijedanput ugrozili Pletikosu, iako smo radili previše tih prekršaja u 'opasnoj zoni’. No tu smo dobro reagirali i to je odlično znamo li da Austrijanci najviše prijete upravo iz prekida - zadovoljan je Bilić.
Napadači nisu zabili gol u 2008. godini
- To nam fali i od toga ne bježimo. Njihova dobra igra mora biti produkt igre cijele momčadi i samo mogu reći kako se nadam da će im se otvoriti. Ali krivica je nekada i na njima jer često ne zadrže dovoljno dugo loptu kako bi se ostali igrači priključili napadu i nađu se usamljeni protiv cijele protivničke obrane - svjestan je Bilić problema sa špicama.
Glavno pitanje bilo je što se može promijeniti do toliko očekivane utakmice protiv Austrije:
- Ne mislim da nešto treba mijenjati, ništa me nije pokolebalo u subotu. Mi moramo samo osvježiti momčad, porpičati s njima i ukazati im na neke stvari na koje nisu obraćali dovoljno pažnje. - siguran je Bilić u svoje igrače. Što se sastava za prvu utakmicu na Euru tiče, izbornik je rekao kako će u užem izboru biti igrači koji su igrali u Budimpešti iako nije htio govoriti o detaljima.
- Napravili smo sve. Dobro smo se pripremili, fizički smo u sjajnom stanju i imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Ali jedna stvar je bitna. Treba nam jedan individualni bljesak nekog od naših kreativaca, jedan potez koji će odlučiti utakmicu. Jer sve utakmice na Euru će biti 'na nož' i odlučivat će individualne kvalitete. Mi smo ozljedom Dudua malo deficitarni na tom planu, no imamo puno igrača koji mogu riješiti utakmicu. A to razdvaja prosječne momčadi od vrhunskih, a mi imamo tu kvalitetu - završio je izbornik i otišao na kavu s okupljenim novinarima.
Zastao je i samouvjereno rekao:
- Ma mislim da neće biti problema. Bit ćemo pravi tamo.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • velo 02.06.2008.

    Samo neka Bilic nas tjesi oni su lose igrali i to je zavrsetak price a ne kao ono cuvali se nece sve karte da iznesu na sto itd ja im zelim finale a daj boze da ikog pobjede

  • bigmama 02.06.2008.

    Pa ebate više ne možeš ni zaspat..je,je sigurno mu je to od glavobolje zbog Mađarske...čovjek je malo zaspao i gotovo..pa nije od kamena

  • tinkofiks 01.06.2008.

    Ma štedili su se.Dobivamo Austrijance 100% fiks

Komentiraj...
Vidi sve komentare